100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Ella Kallai, Alpha Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 iunie 2012 113 afişări

În opinia Ellei Kallai, economistul-şef al Alpha Bank România, nu se poate face o diferenţiere feminin/masculin în ceea ce priveşte calităţile unei persoane implicate în business.



Ella Kallai este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



"Ceea ce face ca o colaborare să aibă succes este o anume combinaţie de calităţi umane, dublate de profesionalism. Creativitatea şi flexibilitatea sunt calităţi necesare în activitatea profesională. Dacă acestea există, atunci s-ar putea să existe şi capacitatea de a vedea şi aprecia calităţile colaboratorilor, ingredient ce generează stabilitate, încredere şi face ca lucrurile să meargă."

Doctor în economie, Ella Kallai este absolventă a Facultăţii de Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice, a Facultăţii de Matematică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. S-a alăturat echipei Alpha Bank România în 2001, iar în 2006 a fost numită economist-şef. Ella Kallai este unul dintre cofondatorii Grupului pentru Economie Aplicată (GEA), iar experienţa anterioară celei bancare include poziţii în cadrul departamentelor de cercetare de la Institutul pentru Economie (Academia de Ştiinţe, Cehia), Université de Paris 1 (Franţa), Center for Integration Studies Bonn (Germania), Institutul de Tehnică de Calcul din Cluj-Napoca. A obţinut titlul de doctor în Economie la Université de Paris 1, Panthéon-Sorbonne în 2000, Universitatea Carol din Praga şi State University din New York în 2001.

Kallai se descrie drept o devoratoare de carte, citind deopotrivă literatură de specialitate, filosofie şi beletristică. Iubeşte opera, iar preferatul ei este Giacomo Puccini, în primul rând cu opera "Turandot". Este genul de turist dornic "să descopere noi destinaţii adoptând perspectiva omului locului, nu să revadă ceea ce a descoperit şi i-a plăcut în vacanţele anterioare". Îi place Praga, unde are chiar şi o stradă preferată - strada Nerudova, unde este şi Ambasada României în Cehia. Parisul are, la rândul său, un farmec aparte: "Te simţi cu totul aparte într-o plimbare pe Avenue Montaigne, dinspre Théâtre des Champs-Élysées către magazinele discrete, găzduite în vile, adevărate bijuterii arhitecturale care oferă rafinamentul vestimentar al marilor case de modă, sau în Place de Vosges, cea mai veche piaţă din Paris şi una dintre cele mai frumoase din lume - un exemplu timpuriu de plan de urbanism, înconjurată de clădiri din cărămidă roşie, cu faţade din piatră albă, arcade şi acoperişuri abrupte. În clădirile care înconjoară piaţa au locuit cardinalul Richelieu şi scriitorul Victor Hugo."


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-ella-kallai-alpha-bank-9709561
9709561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.