100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Anca Bidian, Kiwi Finance

Autor: Ana Raduta Postat la 03 mai 2012 75 afişări

Anca Bidian conduce KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, companie pe care a înfiinţat-o în anul 2003 şi care, iniţial, s-a numit Gemini Capital.

Înainte de a intra în sectorul financiar, Bidian a lucrat în sectorul IT în Toronto. În cei şapte ani petrecuţi în Canada, a fost programator şi project manager pentru Globe-Tek Corporation, o companie specializată în soluţii informatice de gestiune şi management, înfiinţând ulterior compania de consultanţă Actis Consulting, specializată pe probleme de legislaţie canadiană şi programe de studii.

Este inginer informatician de profesie, dar a urmat şi o serie de cursuri de specializare în economie, management şi legislaţie.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Anca Bidian: Cred că mă defineşte un stil de conducere corect. Apreciez lucrul bine făcut şi eficienţa şi am pretenţia de la oricine să lucreze cu responsabilitate. Deviza mea este "mai bine să faci un lucru bine de la început decât să explici de ce nu l-ai făcut". Cred în soluţii şi nu în ţapi ispăşitori şi cred că oricine merită a doua şansă. Am însă toleranţă zero la minciună şi prostia fudulă şi mă feresc de compromisurile care compromit.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Anca Bidian: Cred cu putere că bunul-simţ este obligatoriu în business în general şi în antreprenoriat în special, iar această calitate nu are legătură cu genul. Se spune că intuiţia feminină ajută şi sunt de acord. Însă această calitate nu este un dat; când lipseşte bunul-simţ, am observat că nici multă intuiţie nu e.

BUSINESS Magazin: Care este lucrul din viaţa dumneavoastră pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Anca Bidian: Fata mea este în fiecare particulă de aer pe care o respir. Dacă vă referiţi la lucruri, am o cutie cu obiecte de la diverse momente dragi mie: de la un dop de şampanie la un bilet de feribot, o piatră găurită de la Vama Veche sau o brăţară de maternitate.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-anca-bidian-kiwi-finance-9587622
9587622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.