100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Alina Drăgan, UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 mai 2012 324 afişări

Alina Drăgan este licenţiată a Facultăţii de Psihologie din Bucureşti şi deţine o diplomă de master în psihologie cognitiv-comportamentală obţinută în cadrul acestei instituţii.

Este, totodată, membru al Asociaţiei Române de Psihologie şi al HR Club România. Cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul resurselor umane, Alina Drăgan este din 2010 vicepreşedinte executiv responsabil de Divizia Resurse Umane în cadrul UniCredit Ţiriac Bank SA, după ce anterior ocupase diferite funcţii manageriale în această arie de activitate. Înainte de a se alătura grupului UniCredit, Alina Drăgan a lucrat în companii precum Heidelberg Cement Group România şi ING România.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider fiind femeie?

Alina Drăgan: Este important să ai viziune, să poţi crea o strategie, să ştii ce persoană este potrivită pe fiecare poziţie necesară, cum îi direcţionezi pe toţi pe drumul potrivit. În România, spre deosebire de alte ţări, femeile se pot dezvolta şi pot avea o carieră. În UniCredit, de exemplu, în poziţii de middle management avem mai multe femei decât bărbaţi, pentru că identificăm şi dezvoltăm angajaţii pe baza competenţelor de management şi leadership.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere?

Alina Drăgan: Stilul meu de coordonare s-a schimbat mult în timp, pentru că, în urmă cu câţiva ani, coordonam o echipă mică şi o zonă de activitate, după care s-au adăugat activităţi şi oameni noi. Ca manager te confrunţi cu situaţii, oameni şi probleme noi şi nu poţi aplica mereu aceleaşi modele - nu este deloc la fel să coordonezi specialişti şi să coordonezi manageri. Am ştiut aproape întotdeauna unde vreau să duc aria de activitate, cum să arate şi ce să însemne. Cred că lucrurile simple, dar făcute aproape perfect şi făcute pentru ceilalţi, nu pentru noi înşine, sunt foarte importante. Ele primează întotdeauna, fie că ne referim la angajaţii noştri, fie că ne referim la clienţii băncii. Îmi place să lucrez cu managerii din echipa mea, dar şi direct cu specialiştii, îi încurajez să gândească şi să schimbe, să propună soluţii, să se dezvolte permanent.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Alina Drăgan: În business ajută în special să cunoşti foarte bine domeniul în care lucrezi, să fii un foarte bun manager şi leader. Pentru aceasta, cred că este nevoie atât de calităţi tipice bărbaţilor, cât şi de calităţi pe care le regăseşti cu precădere la femei; este un mix, trebuie să te adaptezi la cultura organizaţiei, la mediul de business, la situaţiile în care eşti pus şi la echipa cu care lucrezi.

BUSINESS Magazin: Vi se pare că discuţia despre discriminarea de gen mai este de actualitate în 2012?

Alina Drăgan: În actualitate, accentul este cu siguranţă pus pe diversitatea şi cariera femeilor, din motive explicate în studii de cercetare şi de companii de consultanţă, sper însă să nu se exagereze şi să nu se ajungă în curând la discriminare negativă, a bărbaţilor în defavoarea femeilor.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-alina-dragan-unicredit-tiriac-bank-9638152
9638152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.