Creatorul BitDefender se intoarce

Postat la 20 ianuarie 2010 128 afişări

Pentru Florin Talpes, 2010 pare sa fie raspunsul la toate intrebarile ramase pana acum in norul incertitudinii. Este anul in care incubatorul de afaceri Softwin va lansa primele produse, dar si un moment decisiv pentru evolutia solutiei antivirus BitDefender.

Nu incepe niciodata o sedinta sau un interviu fara sa aiba la indemana un teanc destul de consistent de coli de hartie si un pix. Matematician de formatie, omul de afaceri Florin Talpes construieste aproape tot timpul cate ceva in minte si deseneaza in grafice aproape orice idee pe care o are, chiar cand nu face decat sa expuna o situatie trecuta sau recapituleaza strategia afacerilor sale pentru urmatoarea perioada. La fel a procedat si atunci cand a inceput sa imagineze, in urma cu mai multi ani, cateva idei noi de afaceri. Numai ca proiectele din ultimii cinci ani pentru incubatorul de start-up-uri Softwin nu s-au concretizat pana acum, in ciuda investitiilor cumulate de cateva milioane de euro. Anul 2010 ar putea schimba insa situatia, sustine Florin Talpes.

"Sistemul de recunoastere biometrica pentru prevenirea furtului de identitate este finalizat si asteapta sa iasa in piata in prima parte a acestui an", spune presedintele grupului Softwin. N-ar fi prima data cand pune o eticheta clara referitoare la momentul lansarii, dar experientele trecute l-au invatat sa nu se mai pripeasca atunci cand vine vorba de astfel de afirmatii. Acum, aplicatia este functionala, exista inclusiv o denumire comerciala (pe care Talpes prefera insa sa nu o dezvaluie) si mai trebuie sa fie gasite primele proiecte pilot pentru aplicarea sistemului.

Spre exemplu, un potential client pentru recunoasterea biometrica ar putea fi orice institutie bancara sau organizatie care lucreaza cu informatii sensibile, la care nici angajatii nu au acces in totalitate. Inginerii lui Talpes au dezvoltat semnatura dinamica, o aplicatie prin care consumatorii pot semna documente si aproba plati fara grija ca semnatura poate fi copiata. "Spre deosebire de recunoasterea pe baza de amprenta, care poate fi foarte usor reprodusa cu ajutorul unui cauciuc special, semnatura dinamica nu poate fi copiata, pentru ca fiecare persoana are o dinamica unica a miscarii", sustine omul de afaceri.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cover story,
Florin Talpes,
Softwin,
BitDifender
/cover-story/creatorul-bitdefender-se-intoarce-5345411
5345411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.