Care companii sunt predispuse la insolvente

Postat la 29 ianuarie 2010 58 afişări

Si inainte de criza economica, firmele din comert au condus topul insolventelor. Anul trecut, jumatate din firmele aflate in insolventa proveneau din comert, in special din comertul cu amanuntul.

Comertul, dezvoltarile imobiliare si constructiile. In urma cu doi ani erau cele mai profitabile afaceri din Romania, dar in 2009 si 2010 au ajuns cele mai afectate de criza economica si cele mai predispuse falimentului. Speranta Munteanu, partener in cadrul casei de insolventa din cadrul PwC, spera ca retailul sa aiba sanse de a-si reveni oarecum anul acesta, dar deja companiile din domeniu sunt in probleme mari: "In principiu romanii sunt mai risipitori decat europeanul mediu, asa ca eu cred ca retailul isi va reveni si se va consolida".

La baza redresarii comertului se afla cresterea consumului, care deocamdata este insa influentat negativ de numarul mare de someri. "Am auzit pe multi specialisti spunand ca trebuie sa marim consumul. Dar cum sa faci asta cand omul nu are cu ce sa plateasca?, s-a terminat cu creditele cu buletinul! Toate astea nu se vor mai intoarce pana nu vom avea crestere economica de 8% pe an", preconizeaza Arin Stanescu, presedintele UNIPR (Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Restructurare) si coordonator al casei de insolventa Reconversie si Valorificare Active.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cover story,
insolventa,
faliment,
comert
/cover-story/care-companii-sunt-predispuse-la-insolvente-5455686
5455686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.