Povestea lui Thierry Millet, fostul sef al Orange Romania

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 01 iunie 2011 158 afişări

Thierry Millet a fost numit directorul executiv al Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila, la inceputul lui 2009, odata cu incheierea mandatului lui Richard Moat.

In grupul France Telecom, care detine Orange, lucreaza de mai bine de 20 de ani. Dupa absolvirea Facultatii Politehnice in 1986 şi apoi a Scolii Nationale de Telecomunicatii doi ani mai tarziu, francezul Thierry Millet s-a angajat in cadrul operatorului de telecomunicatii in Franta. A ocupat de-a lungul timpului mai multe pozitii in grup, printre care director regional de vanzari, director de vanzari şi distributie pe divizia Mass Market sau CIO (chief information officer) al Intelig Brazilia.

Au fost functii cu atributii mai extinse decat cele dobandite prin pregatirea initiala de inginer - de altfel un avantaj in industria telecomunicatiilor, indiferent de segmentul coordonat. In 2005, Millet a venit in Romania, fiind promovat CCO (chief commercial officer). A fost astfel unul dintre managerii care au jucat un rol foarte important in expansiunea afacerilor Orange Romania din acea perioada: activitatile de relatii cu clientii, marketing si vanzari de care a fost responsabil au stat la baza creşterii bazei de clienti la peste 10 milioane in martie 2008.

In urma cu doi ani, Thierry Millet a fost numit directorul executiv al celui mai mare operator de telefonie mobila din Romania, cu afaceri de peste un miliard de euro. In prima faza, Millet a fost doar interimar, iar doua luni mai tarziu a fost confirmat drept director executiv al Orange Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lideri,
thierry millet,
conducere,
orange,
telecom
/lideri/povestea-lui-thierry-millet-fostul-sef-al-orange-romania-8301671
8301671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.