Time: Mark Zuckerberg este omul anului

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 16 decembrie 2010 47 afişări

Mark Zuckerberg, fondatorul retelei sociale cu peste 550 de milioane de utilizatori Facebook, a fost numit “Omul anului 2010” de revista Time, care face anual o astfel de nominalizare pe baza voturilor cititorilor sai.

Zuckerberg a intrat in competitie cu asociatia americana conservatoare Tea Party, cu Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks implicat recent intr-o serie de scandaluri si arestat la Londra, dar si cu Lady Gaga. Anul trecut, titlul "Omul anului" a fost acordat de Time presedintelui bancii centrale americane Ben Bernanke, in timp ce in 2008, nominalizat a fost presedintele SUA Barack Obama.

Anul acesta, Facebook a atins pragul de 550 de milioane de membri. Practic, unul din doisprezece oameni din lume folosesc reteaua sociala, scrie revista Time despre utilizatorii care vorbesc 75 de limbi diferite si petrec in total 700 de miliarde de minute in fiecare luna pe paginile Facebook. Reteaua a devenit astfel o comunitate online aproape de doua ori mai mare dec`t SUA si, daca ar fi comparata cu o tara, ar fi a treia cea mai mare din lume dupa China si India.

Mark Zuckerberg face parte din ultima generatie de oameni care isi vor mai aminti cum era lumea inaintea aparitiei internetului. Nascut in 1984 si crescut in Dobbs Ferry, New York, americanul are trei surori, dintre care cea mai mare, Randi, este directorul de marketing al Facebook, scrie Time.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Facebook,
omul anului,
premiu,
Zuckerberg
/business-hi-tech/new-media/time-mark-zuckerberg-este-omul-anului-7820361
7820361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.