Sa-mi faci un clip

Postat la 22 martie 2010 16 afişări

Crearea, editarea si postarea unui videoclip pe internet necesita cunostinte tehnice si timp. Cand sa faci clipuri nu tine de hobby, ci de necesitate, unii prefera sa externalizeze treaba

n circa cinci minute, un utilizator se poate alege cu o solutie video pentru site-ul, blog-ul sau contul pe care il detine pe una din retelele de socializare, sustine Valentin Balanescu, fondatorul VPFactory.com. Site-ul, lansat in septembrie anul trecut, ofera o platforma video intuitiva, prin care, fara sa fie nevoiti sa descarce sau sa instaleze vreun program in calculator, utilizatorii pot face managementul propriului continut video, pot modifica aspectul playerelor in care vor rula aceste filmulete si mai apoi le pot publica in diverse contexte pe internet.

"Platforma este compatibila si cu Youtube, daca se doreste folosirea acestui serviciu", completeaza Balanescu, adaugand ca atunci cand VPFactory.com este folosit in scop non-comercial (fara a fi afisate mesaje publicitare in interiorul playerului), accesul este gratuit, in timp ce utilizatorii care ii vor atribui intrebuintari comerciale, promovan-du-si produse si servicii, vor fi nevoiti sa plateasca un abonament lunar care incepe de la noua dolari pe luna. n momentul de fata, pe site exista in jur de 300 de conturi active.

In ce priveste modelul de business, platforma VPFactory.com se bazeaza pe abonamente lunare, servicii de video hosting, module aditionale, dezvoltarea personalizata a platformei pentru diversi clienti. n prezent, afirma Balanescu, "suntem in discutii cu cateva companii din tara si din Statele Unite ce au potentialul de a deveni clienti cheie". Initial, serviciul fondat de Balanescu a fost dezvoltat folosind fonduri proprii, insa ulterior a beneficiat de sprijin financiar din partea unui investitor american, in valoare de 100.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
new media,
crearea,
editare,
postare,
videoclip,
internet
/business-hi-tech/new-media/sa-mi-faci-un-clip-5759649
5759649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.