Inelul detectiv

Postat la 03 martie 2008 52 afişări

Ca jurnalist, iti doresti de multe ori sa afli informatii despre o persoana fara sa fii nevoit sa le ceri. Si de mai multe ori se intampla sa nu retii numele celui cu care tocmai ai facut cunostinta si sa intrebi jenat: imi pare rau, cum spuneati ca va numiti? Acum, e clar ca cel putin un fan al tehnologiei digitale s-a gandit la fel: producatorii de gadgeturi au inventat cartea de vizita digitala, prin care poti face schimb de informatii cu o persoana numai printr-o simpla strangere de mana. So...let's shake hands.

Hideaki Matsui a castigat concursul Red Dot Award din 2007, un concurs in care designeri si companii din toata lumea isi prezinta cele mai bune idei de concepte de design. In cadrul sectiunii Interactiune & Comunicare, Matsui a venit cu un concept nou de produs care poate rezolva problema schimbului de informatii. Printr-un gest foarte firesc, de strangere de mana, poti afla date personale despre interlocutorul tau, informatiile fiind stocate pe un dispozitiv electronic astfel incat profilurile persoanelor cu care ai intrat in contact sa fie oricand la indemana, in caz de nevoie.

Ideea lui Matsui a fost inspirata de faptul ca in general prima impresie conteaza foarte mult, iar mai ales in lumea de business, aceasta impresie se face inca de la strangerea de mana dintre cei doi manageri. Astfel, prin intermediul Information Ring poti fi sigur ca impresia va fi de durata.

Inel cu super-puteri

Gadgetul este format dintr-un inel si un card digital in care sunt pastrate informatiile. Pentru ca transferul de informatii sa fie realizabil, doua persoane care intra in contact trebuie sa poarte aceste inele. Procedeul de functionare este foarte simplu; cand doua persoane se intalnesc si dau mana, inelele de pe degetele lor incep sa functioneze. Primul pas este stocarea informatiei despre cealalta persoana in inelul de pe deget. Apoi, aceasta informatie este salvata pe cardul care vine impreuna cu inelul, card ce arata ca un simplu card de credit. Astfel, de fiecare data cand vei avea nevoie de datele de contact ale unei persoane intalnite anterior, nu va mai trebui sa cautati in mormanul de carti de vizita, ci dati o cautare simpla printre informatiile stocate pe cardul de memorie. Sursa de energie a acestui gadget este chiar temperatura corpului uman, asa ca nu mai este nevoie de niciun fel de cablu sau de baterii. Dezavantajul dispozitivului ar fi ca cei care intra in contact ar trebui sa poarte neaparat inelul, pentru a putea fi posibil schimbul de informatii. Si, cum poate nu toti managerii vor sa poarte pe degete un inel, strangerea de mana ar putea fi pana la urma una lipsita de orice fel de transfer tehnologic.

Informatii despre designer

Hideaki Matsui a studiat designul de produs atat in America, cat si in Japonia. Matsui a absolvit Scoala Noua de Design Parsons din New York, cu BFA (Bachelor of Fine Arts degree - diploma de licentiat in arte - n.r.) in designul de produs, in anul 2006. De-a lungul timpului, designerul a lucrat cu diverse firme de toate marimile, de la studiouri mici de design pana la companii mari carora le-a oferit consultanta in design. Lui Matsui ii place sa colaboreze cu oameni care provin din medii diferite si care cred ca el creeaza ceva unic si de valoare. Unul dintre obiectivele lui, ca designer, este sa creeze dincolo de limitele fiecarei categorii de design, inclusiv designul de produs, comunicare, interior, arhitectura si business.

Premiile lui Matsui

Cel mai bun dintre cei buni / Red Dot Design Award 2007

>> Cea mai buna categorie / I.D. Magazine Student Review 2007

Premiul Phillips / Competitia Internationala de Design din Taiwan 2006

Handshake (Information Ring) / Colectia permanenta a Centrului de Design din Taiwan 2006

Premiul Sierra Club 2005

Premiul special / Competitia de design DuPont Corian din Japonia 2004

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inelul,
detectiv
/business-hi-tech/it/inelul-detectiv-4074073
4074073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.