Ce aplicaţii mobile te ajută la birou

Autor: Ioana Matei Postat la 09 ianuarie 2014 800 afişări

Începutul anului aduce o agendă aglomerată, deadline-uri strânse şi un număr mare de întâlniri care pot pune în dificultate chiar şi cele mai organizate persoane. O serie de aplicaţii mobile ar putea schimba cest lucru, iar productivitatea angajaţilor ar putea creşte astfel, printr-o gestionare eficientă a timpului şi un mod mai uşor de realizare a sarcinilor, potrivit echipei ThePhoneGeeks a EuroGsm.

Ce aplicaţii mobile te ajută la birou

Aplicaţia gratuită ColorNote vine în ajutorul celor care au nevoie de o listă de activităţi şi remindere în legătură cu acestea, simplitatea fiind punctul ei forte. Pentru fiecare task sau reminder poate fi setată o culoare, în funcţie de importanţă, iar prin intermediul unui widget se poate vedea câte lucruri mai sunt pe listă. O aplicaţie similară este şi Any.Do, care are în plus şi o funcţie de recunoaştere vocală, astfel că utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să tasteze înregistrările în agendă. „În cazul celor care lucrează în echipă, aplicaţia Wunderlist permite conectarea cu colegii de muncă şi împărţirea task-urilor prin intermediul acestui program”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Pentru partajarea de fişiere de mari dimensiuni există aplicaţii precum Dropbox sau Orange Cloud, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca date, fotografii, videoclipuri, documente sau orice alt fişier din memoria telefonului într-un cont online, la care au acces permanent. Mai mult, se pot face setări astfel încât Dropbox să se sincronizeze automat de fiecare dată când este salvat ceva nou în telefon.

„Există, de asemenea, şi aplicaţii care permit utilizarea telefonului mobil pentru a scana. Un exemplu în acest sens este aplicaţia CamScanner, care scanează documentele prin intermediul camerei foto şi le transformă apoi în fişiere .pdf ce pot fi procesate online pe un cont privat”, a precizat Adi Coman – ThePhoneGeeks.

Iar pentru că toate aceste aplicaţii pot reduce performanţele telefonului mobil, aplicaţiile precum Super Booster sau Speed Booster măresc viteza procesorului, eliberează memoria RAM şi setează telefonul pentru a avea cel mai înalt nivel de eficienţă. De asemenea, aplicaţia Clean Master (Cleaner) curăţă memoria cache a telefonului şi şterge fişierele temporare, eliberând memoria RAM şi spaţiul de stocare şi sporind astfel performanţa telefonului mobil.

Deoarece uneori avem nevoie şi de motivaţie din exterior, aplicaţia Simply The Best Motivation emană optimism şi pozitivitate şi ne poate determina să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu mai rapid şi într-un mod mai eficient. „Motivaţia nu trebuie să vină neapărat din ascultarea unor mesaje motivaţionale, un simplu wallpaper pentru telefon, ca de exemplu cele oferite de aplicaţia Motivational Wallpapers, putând să ne ofere inspiraţia de care avem nevoie pentru a lucra mai eficient”, a spus Dan Badea - ThePhoneGeeks.

„Înainte de a începe să căutăm un loc de muncă, trebuie să ne punem la punct CV-ul, iar aplicaţia How To Write a CV ne vine în ajutor cu sfaturi privind formatul corect de CV, precum şi modul în care trebuie redactată o scrisoare de intenţie”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks. Iar pentru cei care nu sunt siguri că se vor descurca la interviu, există aplicaţia Job Interview Q&A, prin care sunt simulate situaţii reale din timpul unui interviu, pregătind candidatul pentru întrebările ce îi pot fi adresate de către potenţialul angajator.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/ce-aplicatii-mobile-te-ajuta-la-birou-11874089
11874089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.