Germania a împrumutat în 2013 mai puţin decât a anticipat, pentru al cincilea an consecutiv

Postat la 08 ianuarie 2014 35 afişări

Guvernul federal al Germaniei a împrumutat anul trecut cu 4 miliarde de euro mai puţin decât a planificat iniţial, ca urmare a veniturilor mai ridicate din taxe, acesta fiind al cincilea an la rând în care statul împrumută mai puţin decât se aştepta, potrivit estimărilor centrului de cercetare IfW.

Germania a împrumutat în 2013 mai puţin decât a anticipat, pentru al cincilea an consecutiv

 Excluzând refinanţarea datoriilor existente, Germania a atras finanţări de 21,1 miliarde de euro, faţă de prognoza de 25,1 miliarde de euro a oficialilor de la Berlin, a declarat directorul IfW, Alfred Boss, citat de New York Times.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a declarat în decembrie că autorităţile se aşteaptă ca împrumuturile să fie mai mici faţă de suma planificată pentru al cincilea an la rând. Ministerul va publica date la mijlocul lunii ianuarie.

Statul a colectat venituri din taxe cu 1,3 miliarde de euro mai mult decât se aştepta, în timp ce cheltuielile mai mici legate de dobânzi şi apărare au redus, de asemenea, necesarul net de finanţare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-a-imprumutat-in-2013-mai-putin-decat-a-anticipat-pentru-al-cincilea-an-consecutiv-11870111
11870111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.