Grapini: Peste 30% din hainele din magazinele româneşti sunt contrafăcute. Cum putem detecta FALSURILE

Postat la 08 ianuarie 2014 148 afişări

Aproximativ 30-40% dintre hainele vândute în magazinele din România sunt contrafăcute, iar falsurile sunt prezente de la buticuri şi până la magazinele luxoase din mall-uri, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism.

Grapini: Peste 30% din hainele din magazinele româneşti sunt contrafăcute. Cum putem detecta FALSURILE

 Grapini spune că pe piaţa de îmbrăcăminte, consumul intern este în jur de 13-15%, iar diferenţa provine din import.

"Contrafacerea merge spre 30-40% din hainele de pe piaţă. Eu am fost şi în mall şi am văzut că scria pe o etichetă comercială foarte frumoasă «100% lână» şi cînd, fiind specialist, m-am dus la eticheta de producător din interior, era acrilic 100%. Producătorul nu are nicio vină în cazul ăsta. Din contră, s-ar putea ca în magazine foarte luxoase să găseşti contrafaceri, pentru că-ţi fură ochii imaginea magazinului. Pot fi lucruri de firmă contrafăcute", a spus Grapini, care a înfiinţat şi condus mai multe afaceri în domeniul textil.

Ea i-a sfătuit pe cumpărători ca atunci când intră într-un magazin de haine să controleze două etichete. Pe lângă eticheta mare, de carton, cumpărătorul trebuie să caute în interiorul produsului, unde fabricantul este obligat prin lege să pună o etichetă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grapini-peste-30-din-hainele-din-magazinele-romanesti-sunt-contrafacute-cum-putem-detecta-falsurile-11868875
11868875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.