Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console de jocuri video în China pentru PRIMA OARĂ în 14 ani

Postat la 07 ianuarie 2014 92 afişări

Consiliul de Stat al Chinei a anunţat că a ridicat temporar restricţia privind comercializarea consolelor de jocuri video produse în străinătate, care nu au putut fi vândute în această ţară în ultimii 14 ani.

Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console de jocuri video în China pentru PRIMA OARĂ în 14 ani

 Decizia Consiliului de Stat (Guvernul central al Chinei) de a suspenda interdicţia le permite "companiilor cu investiţii străine" să fabrice console de jocuri în zona liberă de comerţ din Shanghai şi să le vândă în China după inspecţia unor departamente culturale, potrivit unui comunicat publicat de guvernul chinez pe site-ul oficial, relatează businessinsider.com. Astfel, companii-gigant precum Sony Corp, Microsoft Corp şi Nintendo Co Ltd vor avea acces la o piaţă de aproximativ 14 miliarde de dolari.

China a interzis consolele de jocuri video în 2000, motivând prin efectele lor adverse asupra sănătăţii mentale a tinerilor. Totuşi, consolele au putut fi obţinute pentru mult timp, deşi în mod ilegal. Jocurile pe calculator au rămas, însă, mai populare, internet-cafe-urile fiind adesea aglomerate de mulţimi de clienţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/microsoft-nintendo-si-sony-vor-putea-vinde-console-de-jocuri-video-in-china-pentru-prima-oara-in-14-ani-11864077
11864077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.