Pasagerii navei blocate în Antarctica sunt aşteptaţi în Australia în două săptămâni

Postat la 07 ianuarie 2014 39 afişări

Un grup format din oameni de ştiinţă, turişti şi jurnalişti evacuaţi cu elicopterul din nava lor blocată între gheţuri în Antarctica sunt aşteptaţi în Australia în 15 zile, au anunţat marţi autorităţile australiene, citate de AFP.

Pasagerii navei blocate în Antarctica sunt aşteptaţi în Australia în două săptămâni

 Cei 52 de pasageri ai navei ruseşti Akademik Şokalskii, blocată între gheţuri din 24 decembrie, vor ajunge marţi seara la baza de cercetare australiană din Antarctica, Casey, la bordul navei Aurora Australis.

Ei au fost transferaţi cu elicopterul din nava lor pe Aurora Australis joi.

Aurora se va întoarce în portul Hobart, pe insula australiană Tasmania, la 22 ianuarie, a anunţat Tony Fleming, directorul Diviziei Anatarctice Australiene (AAD), o agenţie guvernamentală.

Nava trebuie să îşi încheie mai întâi misiunea la baza Casey, care a fost întreruptă pentru operaţiunea de salvare a Akademik Şokalskii, faţă de care se afla la o distanţă de 800 de mile marine.

Pasagerii salvaţi vor rămâne la bordul navei australiene în timpul operaţiunilor de realimentare, a precizat AAD.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pasagerii-navei-blocate-in-antarctica-sunt-asteptati-in-australia-in-doua-saptamani-11861306
11861306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.