Aproape jumătate dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei

Postat la 07 ianuarie 2014 97 afişări

Peste 44% dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei, potrivit estimărilor unui grup de analiză al Universităţii de Economie şi Afaceri de la Atena, citat de cotidianul elen Kathimerini.

Aproape jumătate dintre greci au avut anul trecut venituri sub pragul sărăciei

 Pragul sărăciei este de 60% din venitul mediu din 2009, ajustat la inflaţie, sau până la 665 de euro pe persoană, sau 1.397 de euro pentru un cuplu cu doi copii minori în întreţinere, informează Kathimerini.

Raportul Grupului de Analiză pentru Politici Publice sugerează că, în loc să întărească sprijinul pentru persoanele fără loc de muncă - o metodă eficientă de stimulare a cererii de consum, statul a fost nevoit să reducă acest ajutor.

De asemenea, statul nu a reuşit să împiedice colapsul structurilor sociale atât din cauza măsurilor de austeritate adoptate în ultimii ani, cât şi a lipsei unor strategii adecvate şi a utilizării ineficiente a resurselor, probleme care au afectat Grecia şi înainte de declanşarea crizei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-jumatate-dintre-greci-au-avut-anul-trecut-venituri-sub-pragul-saraciei-11864075
11864075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.