Apple a lansat gadgetul minune: iPad. Vezi ce stie sa faca!

Postat la 27 ianuarie 2010 121 afişări

In momentul in care Steve Jobs a urcat pe scena primul lucru pe care l-a spus a fost anuntarea lansarii unui “obiect magic”. “Albume, fotografii, poti sa te uiti la toate..poti sa te uiti la toate prin intermediul noii tablete”, a spus Steve Jobs.”In ce priveste interfata, iPad-ul seamana cu un iPhone marit”, a completat acesta.

UPDATE1: "Avem in prezent 284 de magazine, iar in ultimul trimestru al lui 2009 am avut peste 50 de milioane de vizitatori. Este uimitor!", a mai spus Jobs.

"Vrem ceva mai bun decat un laptop si mai bun decat un smartphone". "Haideti sa vi-l arat acum". "Este foarte subtire, poate fi folosit in orice fel. Aceasta tableta este extraordinara. Poti naviga pe net cu ea. Este cea mai buna experienta web pe care ati avut-o vreodata" - asa si-a inceput Steve Jobs prezentarea noului iPad de la Apple.

iPad- ul Apple, cantareste aproximativ 0,7 kilograme, are o grosime de 1,3 centimetri si dispune de ecran tactil cu o diagonala de 9.7 inch, conexiune Bluetooth, WiFi. Tablet Pc-ul Apple va fi disponibil in trei modele, de 16, 32 sau 64 GB. Noul gadget Apple va fi disponibil de la sfarsitul acestui an. Preturile vor incepe de la aproximativ 600 de dolari.

"Mult mai bun decat un laptop, mult mai bun decat un telefon. Felul in care prezinta paginile web este fenomenal", a mai declarat Jobs, potrivit Engadget..

"Fenomenal pentru mail, noi meniuri de tip drop-down (tip lista) in interfata de mail si o mare tastatura de tip QWERTY pe ecran".

"Albume, fotografii, te poti uita la ele, poti sa le rasfoiesti, este un mod minunat de a te bucura de ele, calendar".

In plus, printre calitatile Tablet PC-ului Apple se numara o durata a bateriei de 10 ore, microfon, navigarea prin GPS, vizionarea de filme si emisiuni TV si jocurile video. "Toate aplicatiile pentru iPhone vor putea fi utilizate si pentru iPad", a mai spus Steve Jobs, pentru a prezenta noulgadget Apple. De asemenea, iPad va avea si functie de e-reader, Apple intrand astfel in competitie cu cel mai mare retailer din lume, Amazon, dezvoltatorul cititorului digital Kindle

La inceputul acestei saptamani, Steve Jobs, CEO Apple, a declarat ca Apple va lansa pe piata astazi (20.00, ora Romaniei) la San Francisco "un produs nou in legatura cu care suntem foarte entuziasmati".

"Aparatul are carti incorporate", a spus Jobs precizand ca Tablet PC-ul are un buton , care in momentul in care este apasat de catre utilizatori pe ecranul dispozitivului apare magazinul de carti digitale iBook Store. "Si de aici poti descarca orice carte vrei", completeaza acesta, precizand ca magazinul de carti online Apple se aseamana cu iTunes.

In ce priveste partea de jocuri, Apple a colaborat cu producatorul Electronic Arts. "Atunci cand Apple ne-a invitat sa participam, am fost foarte entuziasmati. Insa inainte am vrut sa testam performantele dispozitivului in materie de jocuri", a spus Travis Boatman de la EA. Pe de alta parte Chad Evand, din cadrul MLB.com, care dezvolta aplicatii a spus ca "Suntem incantati sa facem ceva pentru iPad. A trebuit sa cream ceva cu totul nou pentru acest ecran", a completat acesta.

UPDATE: Cu doar cateva ore inaintea lansarii, pe internet au inceput sa circule detalii despre tableta PC "revolutionara" care va fi lansata de Steve Jobs. Noutatile au fost aduse de catre Jason Calcanis, fondatorul mai multor bloguri de tehnologie din SUA, care scrie pe Twitter ca are de cateva zile in teste tableta Apple iar concluzia sa este ca "Jobs s-a depasit pe sine".

Calcanis a publicat cateva din detaliile tehnice ale tabletei, respectiv: ecran OLED, cititor de amprente - pentru securitate si pentru ca pana la cinci membri ai unei familii sa-si poate crea propriile profiluri de utilizare, conectitivitate Wi-Fi, 2 camere video pentru video-conferinta, posibilitatea de a conecta tableta la TV, incarcare solara.

In urma anuntului lui Jobs, actiunile Apple au crescut la inceputul saptamanii cu 5,33 dolari (2,7 procente) la 203 dolari la bursa NASDAQ, in timp ce actiunile Amazon au scazut cu 1,12 dolari la 120,31$.

Prin lansarea noului dispozitiv, care va fi disponibil pe piata incepand cu luna martie a acestui an, potrivit estimarilor analistilor, Apple va intra in competitie cu Amazon.com, producatorul cititorului de carti elecronice Kindle, dar si cu producatorii de netbook-uri, Asustek Computer Inc., Acer Inc. si Hewlett Packard Co.

"Speram ca ceea ce va diferentia noul e-reader Apple de celelalte dispozitive de acelasi gen va fi software-ul", a spus, citat de Bloomberg, Gene Munster, un analist din cadrul companiei Piper Jaffray& Co.

"De asemenea, chiar daca nu se incadreaza in categoria netbook-urilor, aparatul va putea reprezenta un adversar de temut si pentru acestea", a completat acesta. Potrivit lui Munster, pana la finalul acestui an, Apple va vinde aproximativ 1,4 milioane de e-readere. "Iar, daca pretul dispozitivului va fi de aproximativ 600 de dolari, vanzarile companiei Apple vor creste cu 2% in acest an", a mai precizat Munster.

Pe de alta parte, potrivit Reuteurs, Kathryn Huberty, analist in cadrul companiei Morgan Stanley din New York este de parere ca, pentru a se diferentia de alte e-readere si in mod special de Kindle, Apple s-ar putea sa transforme e-book-urile si revistele online in experiente interactive, oferind consumatorilor care le citesc link-uri catre interviuri luate autorilor, fotografii, si site-uri de continut video, incluzand chiar si publicitate. In plus, ea se asteapta ca noul dispozitiv sa aiba un ecran tactil cu dimensiunea de 10 inch (25 de cm) si Wi-Fi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Apple,
tablet PC,
lansare,
Steve Jobs
/business-hi-tech/it/apple-a-lansat-gadgetul-minune-ipad-vezi-ce-stie-sa-faca-5449180
5449180
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.