Gadget Review: Lenovo Miix 320, un mix nu foarte reuşit - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 19 august 2017 1308 afişări

Mobilitate este cuvântul zilei în tehnologie. Fiecare companie producătoare de dispozitive electronice vrea ca produsele sale să fie mobile, performante şi frumoase şi să se vândă, bineînţeles. Acelaşi lucru este valabil şi pentru laptopurile ce se pot transforma în tablete printr-o singură mişcare. Una dintre propunerile Lenovo este Miix 320, un laptop de doar 10,1 inchi ce printr-o singură mişcare se transformă în tabletă.

Microsoft a făcut vâlvă cu Surface Book, pe care l-a lansat în 2015, pentru că putea fi folosit ca un laptop obişnuit sau ca o tabletă. Produsul a impresionat presa de specialitate, motiv pentru care nu e nicio surpriză că şi alţi producători s-au înghesuit să obţină o parte din plăcintă. 245 de milioane de unităţi de acest gen au fost livrate anul trecut, iar pentru 2017 previziunile se referă la vânzări plasate în jurul a 254 de milioane de produse 2 în 1, potrivit Statista. Aceeaşi sursă prognozează că vânzările vor creşte la 263 de milioane de unităţi în 2018, dar apoi vor scădea la 239 de milioane în 2019.

Miix 320 se află în partea de jos a segmentului ce include acest tip de produse, fiind relativ ieftin: preţul recomandat de vânzare este în jur de 200 de euro.

Designul este unul clasic, tableta se ataşează la o tastatură fizică foarte simplu, cu ajutorul unor magneţi, iar balamaua este una fizică, ceea ce face ca ecranul să fie rezistent la atingeri. Nu este cel mai creativ design, dar construcţia pare să fie una de calitate, nu se îndoaie şi arată bine pentru această categorie de preţ. Şi construcţia nu se simte ieftină.

Din cauza faptului că produsul este atât de mic, tastele sunt foarte înghesuite; eu, chiar şi după mai bine de o săptămână de utilizare, aveam probleme în a scrie pentru că apăsam pe tastele greşite. Totuşi, tastatul se simte plăcut odată ce începi să intuieşti unde se află tastele. Oricum, nu este recomandat persoanelor cu degete mari, nici pentru scris, nici pentru navigat prin intermediul ecranului.

Laptopul Lenovo are o diagonală de doar 10,1 inchi cu o rezoluţie Full HD, un procesor Intel Atom X5, 4 GB RAM, un chipset grafic Intel HD Graphics, 128 GB spaţiu de stocare de tip Flash şi vine cu sistemul de operare Windows 10. Evident, aici nu vorbim de un sistem foarte performant, ci mai degrabă de unul suficient pentru navigare pe internet şi pentru editare de texte sau vizionare de filme. Totuşi, şi asta s-a dovedit a fi cam dificil pentru Miix 320. în perioada de testare, ”micuţul“, cum a fost poreclit, s-a împiedicat de mai multe ori şi unele pagini web (Netflix, de exemplu) se încărcau greu. Mai mult decât atât, dacă eşti obişnuit să rulezi Google Chrome cu mai mult de cinci-şase taburi deschise, plus programe de editare de text, atunci vei întâmpina probleme în utilizarea laptopului. Cauza principală este procesorul de tip Atom, proiectat special pentru tablete. Acesta este mic şi nu se încălzeşte prea tare, dar nu este nici foarte puternic.

Ecranul lui Miix 320 este unul cu o rezoluţie Full HD numai bun pentru a vedea filme tolănit în pat fie ca laptop, fie ca tabletă, dar trebuie să ştiţi că produsul Lenovo nu este cel mai uşor la cei 10,1 inchi ai săi. Cântăreşte 1.020 de grame cu tastatură şi 550 de grame în mod tabletă. Spre comparaţie, iPad-ul de 10,5 inchi are o greutate de 469 de grame.

La capitolul conectivitate, laptopul-tabletă Lenovo stă bine şi ne oferă un port USB C, slot mico-HDMI, port microSD şi unul pentru cartelă, iar pe tastatură sunt prezente alte două porturi USB 2.0. Asta ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor în căutarea unui 2 în 1 de buget. Autonomia specificată pentru Lenovo Miix 320 este de 10 ore. Cum era de aşteptat, la capitolul baterie Miix 320 s-a descurcat bine şi te poţi aştepta la o zi de utilizare fără a te îngrijora de baterie, în cazul în care vorbim de browsing şi editare de texte.

De asemenea, am rămas plăcut impresionat de calitatea sunetului. Laptopul are un sistem audio destul de puternic, iar la volum maxim sunetul nu este distorsionat, cum se întâmplă în cazul celor mai multe laptopuri de buget. Mai mult decât atât, Miix 320 vine dotat cu sistemul Dolby Advanced Audio, ceea ce face ca sunetul să fie numai bun pentru vizionare de filme sau pentru a asculta muzică.

în concluzie, Miix 320 ar putea fi o soluţie pentru cei care caută un laptop uşor, convertibil, pe care să-l ia cu ei oriunde ar merge, însă trebuie să ţină cont de slăbiciunile acestuia şi să nu ceară prea mult de la el.

CASETĂ TEHNICĂ

PROCESOR: INTEL ATOM X5 1.44GHZ

SISTEM DE OPERARE: WINDOWS 10

PLACĂ VIDEO: INTEL HD 400 GRAPHICS

MEMORIE: 4 GB RAM DDR3

CAMERE FOTO: 2 MP FRONTALĂ, 5 MP DIN SPATE

STOCARE: 64 GB EMMC

BATERIE: 10 ORE

DISPLAY: 10,1 INCHI FHD, TOUCHSCREEN

GREUTATE: 1.020G SAU 550G (TABLETĂ)

PORTURI: USB C, 2X USB 2.0, MICRO HDMI, MICRO SD, AUDIO JACK

PREŢ RECOMANDAT: 200 DE EURO

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.