Din Romania, pentru iPad

Postat la 12 aprilie 2010 18 afişări

Lansarea tabletei iPad a Apple a dus la o adevarata revolutie printre creatorii de aplicatii. Iar printre cele cateva mii de dezvoltatori se afla si o echipa din Romania, care a creat o aplicatie pentru noul gadget.

"Bazele Work in Progress s-au pus in 2004, cand doi liceeni de clasa a zecea din Cluj s-au gandit <Ce ar fi daca?>", isi aminteste Alex Bejan, project manager in cadrul WiP, precizand ca, ulterior, proiectului lor i s-au mai alaturat doi prieteni. Sase ani mai tarziu, cei patru tineri au reusit sa dezvolte o aplicatie unica in AppStore, magazinul de aplicatii al Apple, creata special pentru ultimul gadget al companiei, iPad. "Aplicatia noastra, numita ChirpFrame, este un mod nou si inovativ de a folosi iPad-ul; reusim practic sa-l transformam intr-o rama simpla si eleganta prin intermediul careia utilizatorii pot urmari ce spun prietenii lor pe Twitter", marturiseste mandru Bejan, adaugand ca este ca si cum ar urmari Twitter-ul "hands-free".

Destinata in primul rand celor care folosesc platforma de microblogging si care si-au achizitionat si un iPad, ChirpFrame este facuta pentru ca acestia sa poata citi mai usor tweet-urile in timp ce se uita la televizor sau asculta muzica. In plus, in timp ce arata si actualizarile facute de prieteni, aplicatia permite celor care o folosesc sa posteze noi tweet-uri, cu toate ca este creata mai degraba pentru a urmari discutiile din cadrul Twitter, nu pentru a te implica in ele, potrivit TechCrunch, unul dintre cele mai importante bloguri tehnologice din lume.

"Fiind disponibile trei teme grafice, aplicatia se va potrivi sigur cu orice birou, masa de cafea sau noptiera", completeaza Bejan, specificand ca, momentan, pretul aplicatiei este de 99 de centi, insa in urmatoarele saptamani va creste - "probabil in momentul lansarii primei imbunatatiri a aplicatiei", adauga creatorul ei. "In plus, la urmatoarele actualizari ale aplicatiei vom realiza imbunatatiri prin care o sa ne putem adresa si publicului larg care vrea sa urmareasca pe iPad discutii pe teme de interes ce au loc pe Twitter la nivel global."

Unul dintre dezavantajele ChirpFrame este insa lipsa posibilitatii de a cauta pe Twitter, care ar fi foarte folositoare pentru a urmari un anumit subiect. "In ce priveste vanzarile, nu ne-am propus o tinta anume", spune Bejan. "Nu ne-am propus sa ne imbo-gatim din asta, am avut o idee si din pura pasiune am reusit sa dezvoltam o aplicatie unica in AppStore." Investitia ChirpFrame a fost de 160 de dolari, bani care s-au dus pe cateva bannere publicitare. Cei patru tineri nu vor sa extinda aplicatia si pentru iPhone, din simplul motiv ca iPhone are ecranul mult prea mic pentru asa ceva.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business hi-tech,
Apple,
iPad,
dezvoltatori,
romani
/business-hi-tech/din-romania-pentru-ipad-5852577
5852577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.