Cum sa parchezi online

Postat la 18 iulie 2006 1 afişăre

Ai da oricat pentru un loc de parcare intr-o zona aglomerata unde ai o intalnire importanta de afaceri? Pentru soferii americani, pretul va fi in curand stabilit de cerere si oferta.

Ai da oricat pentru un loc de parcare intr-o zona aglomerata unde ai o intalnire importanta de afaceri? Pentru soferii americani, pretul va fi in curand stabilit de cerere si oferta.

 

O companie din SUA s-a gandit ca locurile de parcare nefolosite de proprietar in timpul zilei ar putea fi "inchiriate" celor care au nevoie sa-si parcheze masina in acea zona. Iar drumul dintrre teorie si practica a fost parcurs prin punerea la punct a unui software care, odata instalat pe dispozitive mobile sau calculatoare, ii ofera utilizatorului acces la o bursa a parcarilor, unde orice sofer poate licita, pentru ca in cele din urma cel care ofera cel mai bun pret pentru un anumit loc de parcare sa-l poata folosi o perioada bine delimitata. SpotScout, compania care a venit cu aceasta idee, a inceput sa dezvolte programul software anul trecut si promite ca il va lansa pentru marele public in luna septembrie, intr-o prima etapa doar in SUA.

 

Chiar daca se afla inca in stadiul de proiect, noul serviciu a captat interesul a 800.000 de soferi care s-au inscris deja pe pagina de internet a SpotScout, fie pentru a putea fi beneficiarii locurilor de parcare, fie pentru a le pune la dispozitie. "Continutul pentru aplicatii mobile reprezinta viitorul", este de parere Andrew Rollert, fondatorul companiei. "Intr-un top al lucrurilor pe care oamenii in miscare si-l doresc, pe primul loc nu sunt rezultatele la meciuri sau evolutia companiilor la bursa. Ei vor sa stie unde pot gasi un loc de parcare ca sa poata lasa masina si sa ajunga acolo unde trebuie." La fiecare 20 de dolari pe care un proprietar de parcare ii castiga din inchiriere, Rollert percepe un comision de 3 dolari.

 

Software-ul de parcare este folosit in tandem cu dispozitivele GPS. Soferii isi stabilesc destinatia, timpul de stationare si pretul maxim pe care il pot oferi, iar sistemul le indica locurile de parcare. Automat, cand ajung cu masina in parcare, suma cu care au castigat licitatia va fi retrasa din contul lor bancar si va ajunge in cel al SpotScout. Este o metoda eficienta, daca ne gandim la economia de combustibil, si in acelasi timp o sursa de profit pentru cei care nu folosesc spatiul de parcare din fata locuintei in timpul zilei, dar nici nu l-ar ceda gratuit altora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cum sa parchezi online
/business-hi-tech/cum-sa-parchezi-online-1006454
1006454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.