CES 2018: Sony lansează televizoare şi smartphone-uri noi şi dezvăluie tehnologiile viitorului cu AI x Robotics

Autor: Florin Casota Postat la 09 ianuarie 2018 562 afişări

Sony Corporation va lansa noua sa gamă de produse la CES 2018, în Las Vegas, Nevada, eveniment care va debuta marţi, 9 ianuarie (ora locală).

Vor fi prezentate cele mai noi produse, cum ar fi televizoarele OLED 4K şi căştile stereo wireless cu funcţie de anulare a zgomotului care le permit utilizatorilor să se bucure de muzică de înaltă calitate audio în timpul antrenamentelor. De asemenea, vor fi prezentate cei mai noi senzori de imagine pentru industria auto, care vor ajuta la popularizarea conducerii autonome a maşinilor, dar şi inteligenţa artificială (AI) x Robotics, inclusiv robotul de divertisment aibo™, anunţat recent, care va fi prezentat pentru prima dată în afara Japoniei.

Kazuo Hirai, Preşedinte şi CEO Sony Corporation, a vorbit la conferinţa de presă Sony care a avut loc luni, 8 ianuarie, declarând că "Cred cu tărie că în domeniul consumer electronics există mult loc pentru a inova şi pentru a le aduce consumatorilor cele mai creative experienţe de divertisment posibile, prin produsele noastre".

Principalele produse şi prototipuri expuse

Noua serie 4K OLED BRAVIA® AF8 vine echipată cu un procesor de imagine HD 4K X1 ™ Extreme, împreună cu tehnologia Sony Acoustic SurfaceTM, utilizată în seria A1 de anul trecut, care asigură un afisaj al imaginilor în culori vibrante şi permite transmiterea sunetului direct de pe ecranul televizorului. Produsul completează gama de televizoare 4K OLED BRAVIA cu un nou design care permite poziţionarea AF8 într-o varietate mai largă de locaţii. Oferă o integrare perfectă, imersivă a imaginii şi a sunetului, specifică Sony.

Seria XF90 de televizoare LCD BRAVIA 4K vine cu procesorul de imagine X1 Extreme. Prin noua tehnologie X-Motion Clarity, imaginile în mişcare sunt controlate precis, pentru a minimiza efectul de blur şi pentru a acorda un plus de claritate scenelor de acţiune. Cu o dimensiune a ecranului de până la 75 de inci1, utilizatorii se pot bucura de acţiunea rapidă a unui film sau a conţinutului sportiv în imagini mai clare, de înaltă calitate, pe un ecran de mari dimensiuni.

HT-ZF9 şi HT-XF9000 sunt bare de sunet subţiri care se potrivesc alături de BRAVIA. Ambele bare de sunet sunt compatibile cu Dolby Atmos® şi DTS: X™, cele mai noi formate audio. Echipate cu tehnologia Sony Vertical Surround Engine, difuzoarele frontale ale fiecarui model pot produce sunet acustic tridimensional. HT-ZF9 este prima bară de sunet de 3.1 canale din lume care suportă Dolby Atmos2 .

Setul de căşti stereo wireless WF-SP700N oferă o calitate de neegalat a sunetului pentru un stil de viaţă activ, cu funcţiile4 de eliminare a zgomotului de fundal şi rezistenţă la stropire (IPX4)5, caracteristici întâlnite în premieră la o pereche de căşti cu adevărat wireless.

Sony Mobile prezintă două noi modele de smartphone-uri din clasa mid-range. Xperia XA2 combină un afişaj Full HD de 5.2 inchi cu o baterie de 3.300 mAh, în timp ce Xperia XA2 Ultra  are un afişaj Full HD de 6.0 inci cu baterie de 3.580 mAh.

Xperia XA2 dispune de o cameră principală de 23 MP pentru fotografii la rezoluţie înaltă, potrivită pentru captarea video 4K cu o sensibilitate maximă ISO 12800 (fotografii statice), precum şi o cameră frontală de 8 MP pentru realizarea selfie-urilor la unghi larg de 120 de grade. Xperia XA2 Ultra prezintă aceeaşi cameră principală de 23 MP ca şi Xperia XA2 şi, de asemenea, vine cu camere frontale "dual selfie", respectiv camera de 16 MP cu stabilizare optică a imaginii şi camera de 8 MP cu unghi larg de 120 de grade.

Ambele modele vor fi lansate la nivel global la sfârşitul lunii ianuarie 201810.

Senzori de imagine auto (Concept)

Senzorii de imagine de mare capacitate Sony le oferă autoturismelor abilităţi speciale în cadrul acestei noi demonstraţii, prezentând modul în care pot contribui la transformarea şofatului într-o acţiune complet autonomă. Pe măsură ce cererea pentru tehnologia care permite autoturismelor să detecteze împrejurimile la 360 de grade în diferite situaţii creşte, tehnologia avansată de senzori de imagine Sony poate capta informaţii despre mediu mai rapid şi mai precis decât ochiul uman.

AI x Robotics

În cadrul întâlnirii de strategie corporate din iunie 2016, Sony a anunţat că va încerca să combine punctele forte existente în domenii precum tehnologia video, audio, senzori şi mecatronică, cu AI, robotică, comunicaţii şi alte elemente pentru noi progrese în era digitală.. aibo, un robot autonom de divertisment, este un astfel de exemplu. Acesta va fi prezentat la CES pentru prima dată în afara Japoniei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.