Emmanuel Macron: Iniţiativa noul "Drum al Mătăsii", propus de China, nu poate fi unidirecţional

Postat la 08 ianuarie 2018 60 afişări

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Europa şi China ar trebui să coopereze la iniţiativa "Centură şi Drum", un proiect de dezvoltare propus de China care are drept obiectiv să creeze un nou "Drum al Mătăsii", informează agenţia de ştiri Reuters.

Emmanuel Macron: Iniţiativa noul "Drum al Mătăsii", propus de China, nu poate fi unidirecţional

"Drumurile Măstăsii din trecut nu au fost niciodată doar chineze", a declarat Macron la Xian, oraşul care în trecut a servit drept punct de plecare al rutei comerciale antice şi medievale ce lega regiunile orientale cu cele occidentale ale Eurasiei.

"Prin definiţie, aceste drumuri nu pot fi altfel decât folosite în comun. Dacă sunt drumuri, nu pot fi unidirecţionale", a declarat liderul francez, aflat într-o vizită de trei zile în China.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.