Donald Trump, dispus să discute telefonic cu liderul nord-coreean: Kim Jong-un "ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc, nici măcar un procent. Înţelege asta"

Autor: Mircea Olteanu Postat la 07 ianuarie 2018 69 afişări

Preşedintele american Donald Trump a declarat că în mod cert ar accepta o convorbire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, adăugând că speră ca discuţiile între Phenian şi Seul să aibă un rezultat pozitiv, informează site-ul postului France 24.

Întrebat de reporteri la reşedinţa prezidenţială de vacanţă Camp David în legătură cu posibilitatea unei discuţii directe cu Kim Jong Un, Donald Trump şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens, însă nu fără precondiţii.

"Absolut, aş face asta", a declarat Trump. "Nu am nicio problemă cu asta", a adăugat preşedintele.

Kim Jong-un "ştie că nu glumesc. Nu glumesc. Chiar deloc, nici măcar un procent. Înţelege asta", a completat Trump.

"Dacă ceva ar putea rezulta din aceste discuţii, ar fi un lucru extraordinar pentru toată omenirea, ar fi un lucru extraordinar pentru lume”, şi-a exprimat speranţa liderul de la Casa Albă.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea, iar cei doi lideri s-au insultat reciproc în repetate rânduri.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".

Ulterior, Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat vineri că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuţii la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
COREEA DE NORD,
PREŞEDINTE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.