Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Platforma digitală Stock.estate

Postat la 26 martie 2024 67 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Platforma digitală Stock.estate

Cu o interfaţă prietenoasă şi navigare fluidă, prin intermediul platformei Stock Estate, utilizatorii pot accesa cu uşurinţă informaţii detaliate despre proiecte, pot investi şi gestiona portofoliul lor de investiţii imobiliare de pe orice dispozitiv, la orice oră şi din orice locaţie. Astfel, Stock.estate oferă o soluţie integrată şi inovatoare care facilitează procesul de investiţii şi finanţare imobiliară, punând puterea şi accesibilitatea în mâinile utilizatorilor săi.

Descrierea inovaţiei:

Lansată operaţional efectiv în noiembrie 2023, platforma Stock Estate reprezintă o investiţie semnificativă, cu o valoare financiară de până acum de 200.000 de euro. Aceasta implică o echipă diversă, ce include experţi în domeniul imobiliar, financiar şi tehnologic. Platforma web a fost creată de Vicenţiu Vlad, Alexandru Constantin şi o echipă extinsă de alţi cinci colaboratori.  Motivaţia care a stat la baza creării acesteia a fost să aducă o schimbare semnificativă în modul în care se accesează şi se investeşte în proiectele imobiliare din România. „Ne-am dorit un acces facil şi transparent la investiţii imobiliare, adresându-ne atât dezvoltatorilor în căutare de finanţare, cât şi investitorilor în căutare de oportunităţi atractive de plasare a banilor lor. Am creat, astfel, o soluţie modernă, eficientă şi inovatoare, pentru a sparge barierele de acces la finanţare pentru proiectele imobiliare, în timp ce oferim investitorilor posibilitatea de a investi în proiecte de încredere, cu randamente competitive. Prin acest instrument ne-am dorit să oferim posibilitatea investitorilor de a participa la proiecte imobiliare premium, fără a fi necesară o experienţă financiară profundă sau o investiţie iniţială mare”, spun reprezentanţii companiei. Astfel, potrivit lor, motivaţia din spatele aplicaţiei a fost de a crea un mediu win-win, care să faciliteze accesul la finanţare pentru dezvoltatorii imobiliari şi să ofere investitorilor oportunităţi atractive de investiţii, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea sustenabilă a pieţei imobiliare din România.

Elementul de noutate:

Stock.estate se diferenţiază printr-un concept inovator de crowdlending imobiliar, devenind prima şi singura platformă autorizată în România care aduce dezvoltatorii şi investitorii împreună. Acest model oferă oportunitatea unei finanţări mai uşoare şi transparente pentru dezvoltatori, sporind în acelaşi timp accesul investitorilor la proiecte imobiliare de înaltă calitate şi randamente atractive.

Efectele inovaţiei:

Dezvoltatorii au acces la o sursă alternativă de finanţare, sporind astfel vizibilitatea şi succesul proiectelor lor. În acelaşi timp, investitorii beneficiază de randamente competitive de până la 16% şi de diversificarea portofoliului lor prin investiţii imobiliare, contribuind la creşterea continuă a pieţei de crowdlending în România. Stock.estate oferă un spectru larg de avantaje atât dezvoltatorilor, cât şi investitorilor şi fac din crowdlendingul imobiliar o opţiune atractivă şi eficientă pe piaţa din România. Platforma a obţinut rezultate remarcabile într-un timp extrem de scurt, atrăgând un interes semnificativ din partea investitorilor pentru proiectele imobiliare prezentate. În doar o lună, aceste proiecte au reuşit să strângă aproximativ jumătate din obiectivele lor de finanţare, reflectând apetitul puternic al pieţei pentru inovaţie în domeniul investiţiilor imobiliare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.