Cati oameni folosesc Internetul?

Postat la 30 aprilie 2007 2 afişări

Exact nimeni nu stie. Doi studenti portughezi au incredere insa ca vor reusi sa afle numarul in maxim 30 de zile. Ambitiosul recensamant se va baza exclusiv pe declaratiile pe propria raspundere ale celor care se recomanda, pe site-ul proiectului, drept utilizatori de Internet.

Exact nimeni nu stie. Doi studenti portughezi au incredere insa ca vor reusi sa afle numarul in maxim 30 de zile. Ambitiosul recensamant se va baza exclusiv pe declaratiile pe propria raspundere ale celor care se recomanda, pe site-ul proiectului, drept utilizatori de Internet.

 

O modalitate pe cat de simpla, pe atat de eficienta: nu incape indoiala ca vizitatorii, din moment ce au ajuns pe site, folosesc Internetul. Vor fi intampinati de un scurt formular online unde trebuie sa-si scrie numele, data nasterii, ocupatia, tara si orasul in care locuiesc. Adresa de e-mail este necesara pentru a confirma mesajul trimis de site, dar autorii promit ca va ramane confidentiala. Toate celelalte detalii personale vor fi insa afisate pe harta proiectului, bazata pe serviciul Google Maps, iar fiecare persoana va fi reprezentata de un steag ce apare in orasul declarat. Folosind argumente matematice, cei doi tineri portughezi se asteapta ca in 21 de zile sa se inscrie pe site pana la ultimul internaut, la care au adaugat noua zile marja de eroare. Ei spera ca fiecare persoana ce se inscrie pe site va recomanda altor 3 persoane site-ul, operatiune ajutata de fereastra care apare imediat dupa inscriere si unde binevoitorii sunt invitati sa recomande proiectul altor trei adrese de e-mail. Daca ritmul anticipat este cel corect, dupa ziua cu numarul 19 ar putea aparea surprize, pentru ca estimarile de acum vorbesc de un numar de aproximativ 1,1 miliarde de utilizatori ai Internetului, iar in ziua in cauza s-ar depasi acest prag. In a doua zi a proiectului, numarul semnatarilor ajunsese la 20, fata de sapte cat emite ipoteza matematica a celor doi. Dar greul incepe la numerele mari. Majoritatea celor ce s-au inscris pana acum nu au reusit sa convinga si alte persoane sa-si declare identitatea de utilizator al Internetului. Si judecand dupa meniul site-ului, initiatorii au pornit de la o premisa discutabila, aceea ca toti cei ce folosesc Internetul cunosc limba engleza, site-ul fiind lipsit de caracterele asiatice, utile unui demers cantitativ de acest fel. La momentul redactarii articolului, cei mai multi "semnatari" proveneau din Peninsula Iberica, locul de unde provin initiatorii, restul plutonului fiind completat de doi americani si trei vest-europeni. Daca nu va reusi sa ajunga la o masa critica de persoane care sa raspandeasca mai departe informatiile, proiectul risca sa ajunga in cele 30 de zile alocate doar o baza de date cu e-mail-uri pentru cei doi studenti. Ce-i drept, o vasta baza de date.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cati oameni folosesc Internetul?
/business-hi-tech/cati-oameni-folosesc-internetul-1009034
1009034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.