Asigurarea obligatorie pentru casa. Conditii şi capcane de evitat

Postat la 25 iunie 2009 7 afişări

Persoanele care au asigurare pentru casă, dar care şi-au făcut modificări în locuinţă, fără autorizaţie de la primărie, dar şi cei care şi-au construit casa fără autorizaţie de construire, după data intrării în vigoare a Legii 260/2008 a asigurărilor obligatorii a locuinţelor, riscă să nu îşi poată primi despăgubirea în caz de cutremur.

“Este vorba despre modificările care afectează structura de rezistenţă a locuinţelor şi favorizează expunerea la cutremur, alunecare de teren sau inundaţie”, au explicat ieri reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Potrivit acestora, trei din zece români îşi vor cumpăra anul viitor o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor (PAD) pentru locuinţă.

Datele CSA arată că în ţara noastră există 8,4 milioane de locuinţe, 70% dintre ele fiind “de tip A”, construite din materiale performante. Pentru acestea, prima de asigurare va fi de 20 de euro pe an – “cât trei beri mai civilizate”, după cum s-a exprimat Dan Constantinescu, membru CSA- , pentru o suma asigurată de 20.000 euro, iar pentru celelalte prima va fi de 10 euro pe an, echivalentul unei sume asigurate de 10.000 euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

 

Urmărește Business Magazin

/articolul-zilei/gandul/asigurarea-obligatorie-pentru-casa-conditii-si-capcane-de-evitat-4595546
4595546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.