LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Vă place docu-opera? (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 mai 2014 28 afişări

Preocupate de îmbogăţirea repertoriului, companiile de operă se orientează spre spectacole inspirate din vieţile unor personaje contemporane sau dispărute de câteva decenii, scrie Financial Times.

Vă place docu-opera? (VIDEO)

Aşa au apărut noi montări cu "Nixon în China" de John Adams, o operă deja clasică (a avut premiera în 1987) ori "Anna Nicole" de compozitorul britanic Mark-Anthony Turnage (inspirată de viaţa lui Anne Nicole Smith, cunoscută pentru mariajul ei cu un petrolist bogat cu 63 de ani mai în vârstă).

Denumite "docu-opera" sau opere biografice, sunt în general suficient de bine primite de public încât compozitorii să încerce şi alte spectacole, cum ar fi "Codebreaker", dedicat matematicianului Alan Turing, "17 Days", inspirat din cele trăite de minerii chilieni blocaţi în subteran în 2010 ori o operă despre tânăra pakistaneză Malala Yousafzai.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/va-place-docu-opera-video-12632074
12632074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.