Criză de guvern în Slovenia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 mai 2014 40 afişări

Slovenia intră în scrutinul pentru Parlamentul European fără prim-ministru şi cu perspectiva de alegeri anticipate. Premierul Alenka Bratusek a părăsit şefia guvernului din cauza unor certuri politice în urma cărora a pierdut conducerea partidului ei, Slovenia Pozitivă.

Criză de guvern în Slovenia

Bratusek, 44 de ani, expert financiar, a condus guvernul timp de 13 luni, reuşind să scape ţara de un acord cu FMI prin injectarea a 3 mld. euro în băncile falite şi printr-un program de reforme lăudat de UE. Cel care i-a luat locul la şefia partidului este Zoran Jankovic, fost preşedinte al formaţiunii, primarul Ljubljanei, cunoscut prin scandaluri de corupţie.

Plecarea de la putere a lui Bratusek a fost prost primită de cercurile financiare: un raport Fitch care ameninţă cu scăderea ratingului ţării afirmă că "instabilitatea politică ameninţă programul de reforme structurale din 2014-2015, inclusiv privatizarea unor mari companii de stat".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-de-guvern-in-slovenia-12632112
12632112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.