Tânăra alpinistă Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor (VIDEO)

Postat la 18 februarie 2012 28 afişări

Alpinista Crina Coco Popescu, în vârstă de 16 ani, a intrat în Cartea Recordurilor Mondiale, devenind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, informează World Records Academy.

Tânăra a escaladat Muntele Sidley, înalt de 4.285 metri, în prima expediţie pe acest vulcan, împreună cu Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) şi Scott Woolams (SUA).

"Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta cu atât mai mult pe când ne căutam cel mai bun drum spre vârf", a declarat Crina Coco Popescu după coborâre. "Pe creastă am mers legaţi cu frânghie, aşa încât am fi ajuns pe culme unul după altul. Dar ne-am oprit şi ne-am aşteptat unii pe alţii, în aşa fel încât să păşim în vârf în acelaşi timp, ca să împărtăşim bucuria premierei."

Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte dintre "Cele şapte vârfuri vulcanice" ale lumii.

Crina Popescu, născută la Râşnov, a făcut escaladări montane de la vârsta de 6 ani, împreună cu tatăl ei. A fost desemnată sportiva anului de Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/tanara-alpinista-crina-coco-popescu-a-intrat-in-cartea-recordurilor-video-9246742
9246742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.