Sex Traffic“la nivel inalt

Postat la 09 aprilie 2006 2 afişări

Filmul urmareste soarta a doua tinere surori din Republica Moldova care, in drumul spre Londra, sunt rapite si fortate sa se prostitueze.

Filmul urmareste soarta a doua tinere surori din Republica Moldova care, in drumul spre Londra, sunt rapite si fortate sa se prostitueze.

Nu e greu sa intelegi de ce anume cineva care nu stie ce-i pregateste ziua de maine e gata sa puna totul la bataie pentru o soarta mai buna intr-o tara occidentala. Dar, dupa ce vezi "Sex Traffic", filmul produs de compania Granada pentru postul britanic Channel 4, in coproductie cu Canadian Broadcasting Corp., si realizat in studiourile MediaPro Pictures, incepi sa te gandesti daca merita sa mai risti ceva. 

Filmul, o combinatie intre productie artistica si documentar, realizat in doua parti, incearca sa traga un semnal de alarma asupra traficului international de fiinte umane, o afacere de sapte miliarde de dolari care implica, potrivit unor estimari, aproximativ doua milioane de fete si femei exploatate fara mila. Efortul a sase luni de documentare asupra acestui subiect a dat rezultate. Drama, deoarece "Sex Traffic" nu poate fi calificat altfel, reuseste, combinand povestile mai multor personaje, sa realizeze o imagine cat se poate de autentica a traficului de tinere, fortate sa devina prostituate de-a lungul Europei. 

Productia urmareste aventurile a doua surori din Republica Moldova, Elena si Vera, interpretate de Anamaria Marinca, respectiv Maria Popistasu, care pleaca de acasa pentru a lucra la Londra, dar sunt rapite si fortate sa se prostitueze pentru traficanti din Serbia, Albania, Bosnia, Italia si Marea Britanie. Lupta pentru supravietuire a celor doua e aproape imposibila. Odata ajunse in mainile unui traficant, sansele de evadare sunt minime. Nu au voie sa paraseasca deloc camera in care sunt inchise in afara programului, nu au voie sa vorbeasca la telefon si sunt amenintate ca, in cazul in care se vor duce la politie, familiile lor vor fi ucise.

Sunt doar obiecte care sunt vandute mai departe, dupa ce sunt exploatate la maximum, asta daca nu sunt ucise de asa-zisul proprietar in cazul in care acesta nu reuseste sa-si recupereze investitia. Elena si Vera sunt tradate si de prostituate si de politie, iar actiunea din jurul lor aduce la lumina coruptia care, in film, implica afaceri importante din Statele Unite si chiar fortele internationale de mentinere a pacii. 

Finalul nu e fericit, dar lasa loc de o continuare. Poate una despre viata din inchisoare a traficantilor. 

Sex Traffic (2004) R: David Yates. Cu: Anamaria Marinca, Maria PopistaSu, Wendy Crewson, Florin Busuioc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sex Traffic“la nivel inalt
/arta-si-societate/sex-traffic-la-nivel-inalt-1005385
1005385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.