Vreti sa sponsorizati cinci cuci cu blog?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 16 iulie 2011 46 afişări

Una dintre intrebarile care-i framanta de mult pe oamenii de stiinta, anume unde se duc cucii cand pleaca la iernat, si-ar putea gasi raspuns daca un experiment recent lansat va fi dus la bun sfarsit.

Cercetatori de la British Trust for Ornithology si-au propus sa urmareasca prin satelit miscarile unor cuci, prinsi in Marea Britanie si dotati cu emitatoare care transmit intermitent date, incercand sa determine motivul pentru care populatia de cuci din aceasta tara scade foarte repede. Se incearca astfel sa se afle daca nu cumva problemele apar in zona unde pasarile ierneaza sau pe drumul parcurs pana in tarile calde.

Participantii la experiment sunt cinci cuci masculi, care au primit numele de Clement, Martin, Lyster, Kasper si Chris, de la organizatiile sau specialistii implicati in proiect. Acestia au parasit deja Marea Britanie, spre surprinderea cercetatorilor, care se asteptau ca pasarile sa plece mai tarziu, spre sfarsitul lunii iulie, indreptandu-se spre Africa.

Calatoria cucilor poate fi urmarita online, pe site-ul British Trust for Ornithology, unde fiecare dintre cele cinci pasari are propriul sau blog pe care sunt postate informatii. Clement, Martin, Lyster, Kasper si Chris accepta si sponsori, conditia fiind sa se doneze cel putin echivalentul a zece lire. Numele sponsorilor de pana acum sunt deja mentionate pe blogurile cucilor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-sa-sponsorizati-cinci-cuci-cu-blog-8500448
8500448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.