Viitorul modei? Hainele vechi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 aprilie 2021 140 afişări

Vechitura altuia poate fi reciclată şi transformată în ceva scump care să-i atragă pe cei care altădată ar fi strâmbat din nas la aşa ceva. Început acum ceva vreme de reţele de magazine pentru publicul larg, care reciclau hainele returnate după comenzi online, precum şi pe cele lăsate de clienţi în spaţii special amenajate, transformarea articolelor vestimentare şi a accesoriilor vechi în obiecte noi a ajuns şi în moda de lux, fapt dovedit de colecţiile din ultimul an, scrie Financial Times.

Motivul îl reprezintă indisponibilitatea furnizorilor care şi-au sistat activitatea din cauză de pandemie, pe lângă dorinţa de a proteja mediul înconjurător.

Creatoarea Gabriela Hearst de la casa Chloé, spre exemplu, a cumpărat de pe eBay 50 de genţi dintr-un model mai vechi, Edith, pe care le-a modificat folosind fire textile, lână şi piele, transformându-le în unicate noi. La rândul său, Bethany Williams a creat paltoane din pături de lână, în timp ce creatoarea Anna Foster s-a concentrat pe jeanşi, realizând articole vestimentare şi accesorii noi din petice de denim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
accesorii,
haine,
reciclare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.