Vă e dor de scrisorile de altădată?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 10 septembrie 2011 115 afişări

Într-o epocă în care trimisul unui e-mail e considerată cea mai comodă cale de comunicare, există oameni care nu vor să renunţe la tradiţionala scrisoare sau carte poştală.

În mod poate surprinzător, aceştia sunt tineri care ştiu să comunice pe cale digitală, au conturi pe Facebook sau pe alte reţele de socializare, dar nu vor să renunţe la sentimentul plăcut ce-i încearcă atunci când ţin în mână o scrisoare sau o carte poştală proaspăt sosită.

Unii au înfiinţat chiar şi bloguri prin care încearcă să-i convingă şi pe alţii de plăcerea scrierii şi a primirii corespondenţei tradiţionale, publicând online fotografii cu mostre de hârtie şi plicuri, articole despre plăcerea scrisului, imagini ale unor timbre sau din istoria poştei. Un astfel de blog este Save Snail Mail, a cărui proprietară, o tânără din Carolina de Nord, a descoperit că există o mulţime de alte site-uri şi bloguri dedicate aceluiaşi fenomen.

Mişcarea de promovare a corespondenţei tradiţionale i-a atras şi pe dezvoltatorii de software, care au creat aplicaţii pentru smartphone-uri ce le permit utilizatorilor atraşi de romantismul comunicării epistolare, dar neîncrezători în condeiul lor să scrie scrisori lungi de dragoste. Aplicaţiile oferă sugestii de subiecte ori de scurte bileţele adresate persoanei iubite.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/va-e-dor-de-scrisorile-de-altadata-8716469
8716469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.