Unde să ieşi la pensie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 noiembrie 2017 117 afişări

Conştiente că într-o bună zi va trebui să iasă la pensie, două japoneze au încercat să-şi construiască locul perfect, în viziunea lor, pentru a-şi petrece bătrâneţile, scrie CNN.

Unde să ieşi la pensie

Casa construită de Nobuko Suma şi Sachiko Fujioka pe o colină în prefectura Shizuoka a fost proiectată de fiul celei dintâi, arhitect de meserie, şi de la depărtare pare a fi un grup de corturi ciudate.

Construită din lemn, casa numită Jikka a fost inspirată de locuinţele primitive descoperite pe teritoriul ţării, fiind caracterizată de simplitate şi astfel gândită să răspundă nevoilor unor locuitori în vârstă.

Este prevăzută şi cu o mică piscină interioară, la care se ajunge printr-o rampă în formă de spirală gândită pentru cei care se deplasează în scaune cu rotile, iar proprietarele casei se gândesc ca peste nişte ani să primească în locuinţa lor şi alţi vârstnici care vor avea nevoie de îngrijire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
construire,
casa,
cnn,
incercare,
viziune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.