Un nou trend printre miliardari. Pentru ce plătesc aceştia sute de mii de dolari

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 mai 2021 489 afişări

O  casă mare şi frumoasă care stârneşte invidia nu-i mai dă motive de mândrie proprietarului ca altădată, tot mai mulţi simţind nevoia să-şi demonstreze reuşita în viaţă prin grădinile lor şi mai ales prin ceea ce experţii în peisagistică numesc copacii-trofeu.

Copacii-trofeu nu sunt copaci oarecare crescuţi în curtea sau grădina proprie, ci copaci falnici luaţi din natură şi transplantaţi în spaţiile desemnate de cei dornici de aşa ceva.

De câţiva ani, nu puţini sunt bogaţii, în special din SUA, care apelează la firme specializate de amenajări grădini şi curţi care să-i ajute să găsească arborele mult dorit, scrie Wall Street Journal.

Aceste firme pun la dispoziţia clientului consultanţi care-l însoţesc în căutarea copacului perfect, iar când îl găsesc, de exemplu, în curtea cuiva sau în faţa unei firme, fac împreună cu clientul o ofertă proprietarului. La cerere se oferă şi sfaturi cu privire la cel mai potrivit copac pentru locul în care se doreşte a fi replantat, precum şi la poziţia arborelui faţă de locuinţă, dacă se amplasează aproape de aceasta.

Asemenea servicii sunt solicitate fie de vedete, fie de oameni foarte bogaţi şi,  dacă un copac este dorit de mai multă lume, se ajunge la un război al ofertelor, care se pot situa la sume de sute de mii de dolari. Preţul variază în funcţie de aspectul copacului şi de cât de uşor sau greu se ajunge la amplasamentul său.

Afacerile firmelor care oferă servicii de găsire şi transplantare de arbori au crescut foarte mult de când cu pandemia, dat fiind că potenţialii clienţi au fost nevoiţi să petreacă mai mult timp acasă. Aceştia solicită copaci frumoşi gata crescuţi pentru că nu au răbdare să aştepte să crească, fiind însă avertizaţi că noul lor trofeu s-ar putea să se usuce oricât de bine ar fi îngrijit, iar procesul de căutare poate dura şi mai bine de un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Copaci-trofeu,
casa,
gradini,
gradina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.