Ultima modă în materie de cure de slăbire: mirese cu tubul în nas

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 mai 2012 87 afişări

O decizie amânată fie din lipsă de timp, de motivaţie, fie din cine ştie ce alte motive, este luată brusc atunci când apar planurile de nuntă: pierderea în greutate pentru a încăpea în rochia de mireasă.

Unele viitoare mirese iau măsuri din timp, altele vor să scape de nişte kilograme într-un timp cât mai scurt, astfel încât ofertele de programe de slăbit sunt variate, dintre ele nelipsind regimuri minune pe care le-ar fi ţinut şi vedetele de la Hollywood, care nu sunt întotdeauna sănătoase, ori cure de detoxifiere cu sucuri.

Ultima modă în domeniu, utilizată deja de câţiva ani în ţări ca Italia, Spania, Marea Britanie şi introdusă şi Statele Unite, presupune hrănirea persoanei care ţine cura de slăbire printr-o sondă nazogastrică, adică, aşa cum o arată şi numele, un tub de plastic introdus prin nas şi care ajunge până în stomac.

Acest regim durează zece zile şi se face sub supraveghere medicală, iar cei/cele care-l ţin nu mănâncă nimic, primind doar substanţe nutritive prin sondă, dar nu şi carbohidraţi. În tot acest timp, persoanelor care urmează regimul de slăbire li se monitorizează starea de sănătate, ca nu cumva să apară constipaţie, respiraţie urât mirositoare ori stări de ameţeală, iar înainte de a se apuca de el li se fac analize.

Medicii susţinători ai acestui regim spun că, datorită faptului că nu durează decât zece zile, se ard doar grăsimile stocate şi nu se pierde masă musculară. De cealaltă parte, există voci care afirmă că, pe lângă faptul că utilizarea unei sonde nazogastrice este traumatizantă pentru organism, pierderea în greutate nu trebuie realizată prin cure rapide, ci în timp, pentru a se menţine efectul.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ultima-moda-in-materie-de-cure-de-slabire-mirese-cu-tubul-in-nas-9596402
9596402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.