Timbre cu noroc

Postat la 25 septembrie 2010 89 afişări

Un timbru rar chinezesc, supranumit "regele timbrelor" din aceasta tara, s-a vandut recent la o licitatie din Hong Kong pentru echivalentul a aproape 350.000 de euro, suma record pentru un astfel de articol.

"Regele", un timbru mic cu valoarea de un dolar, a aparut dintr-o eroare a Postei Chineze, care, in anul 1897, a tiparit in total treizeci si doua de timbre pe care scrisul era prea mic pentru a putea fi citit. Suma pentru care s-a adjudecat timbrul se inscrie in ultimele tendinte in domeniu, dat fiind ca in ultima vreme a crescut interesul pentru marcile postale chinezesti si asiatice. In unele cazuri, preturile au crescut chiar si de patru ori in ultimele optsprezece luni.

Un pret mare (echivalentul a aproape 100.000 de euro) s-a platit si pe o coala de timbre Maimuta Rosie, care prezinta maimute negre pe fundal rosu. Aceste timbre nu sunt raritati, dar atractia in cazul lor vine din faptul ca au fost tiparite in anul Maimutei de Aur (1980), considerat extrem de bun, precum si culoarea rosie, care este simbol de prosperitate. Printre cumparatori nu se numara numai colectionari chinezi cu dare de mana, ci si investitori din alte zone ale lumii, care isi procura timbre in speranta ca vor scoate un profit bun peste ceva timp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
licitatii,
timbre,
China,
Hong Kong
/arta-si-societate/panorama/timbre-cu-noroc-7414214
7414214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.