Simbol de statut al nobililor din Renaştere, după ce fuseseră introduse de Biserica Catolică în Evul Mediu drept modalitate de a le prezenta celor neştiutori de carte învăţăturile Bibliei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 aprilie 2021 43 afişări

Simbol  de statut al nobililor din Renaştere, după ce fuseseră introduse de Biserica Catolică în Evul Mediu drept modalitate de a le prezenta celor neştiutori de carte învăţăturile Bibliei

Simbol  de statut al nobililor din Renaştere, după ce fuseseră introduse de Biserica Catolică în Evul Mediu drept modalitate de a le prezenta celor neştiutori de carte învăţăturile Bibliei, tapiseriile cât tot peretele revin în atenţia publicului într-o interpretare modernă, scrie New York Times.

Astfel, producătorul de textile decorative Maharam, în colaborare cu studioul de design 2X4 a lansat o serie de tapiserii care, de la distanţă, seamănă cu cele expuse astăzi în muzee, dar de aproape sunt, de fapt, colaje de imagini ale unor tapiserii din secolele XIV-XVI pe un suport special care permite aplicarea pe perete.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.