Sfaturi pentru filantropii de la Hollywood

Postat la 18 decembrie 2010 21 afişări

Cu atatea cauze nobile, nu ajunge sa ai bani si sa-ti doresti sa fii de ajutor. Mai trebuie si cineva care sa-ti spuna ce si cum sa faci. Vedetele din lumea filmului si a muzicii au de multa vreme impresari sau manageri ori specialisti in relatii publice care sa se ocupe de afacerile lor.

Mai nou, unele apeleaza si la consultanti care sa le ajute in intreprinderile lor caritabile. Printre starurile care au recurs de ceva vreme la aceasta masura se numara Barbra Streisand sau Steven Spielberg, arata The New York Times.

Cel mai cautat consilier in materie de chestiuni legate de operele de binefacere este Trevor Neilson, care se lauda cu o lista lunga de celebritati ce i-au cerut sfatul intr-un moment sau altul. Fost angajat la Casa Alba la departamentul insarcinat cu organizarea calatoriilor presedintelui Clinton, a lucrat apoi la diverse organizatii nonprofit, unde a colaborat cu personalitati ca miliardarul Richard Branson sau ca diplomatul Richard C. Holbrooke, cel care a fost implicat in incheierea pacii in Bosnia in 1995.

Primul contact cu o vedeta l-a avut in 2001, pe cand lucra la fundatia lui Bill si a Melindei Gates, unde a intermediat o intalnire intre Bono de la U2, aflat in cautarea unei donatii pentru un proiect de-al sau, si Bill Gates. Dupa cativa ani, dezgustat de birocratia din marile organizatii pentru care lucra, Neilson impreuna cu sotia si-au infiintat propria sa companie, Global Philanthropy Group in 2007, reusind sa adune clienti celebri care doreau sa urmeze modelul lui George Clooney sau Don Cheadle, apreciati pentru initiativele lor filantropice din Darfur.

Cum cauzele nobile care ar merita sustinute sunt multe, un consultant ca Trevor Neilson s-a impus repede, consiliind vedetele cu privire la directia in care sa-si indrepte banii. Firma lui are angajati analisti, pe baza studiilor carora creeaza programe pentru clienti, ce presupun si participarea saptamanala la sedinte de instruire, pentru a-si putea sustine cauza aleasa. Printre clientii lui Neilson se numara Lenny Kravitz, Angelina Jolie, Brad Pitt, Shakira, Ben Stiller si altii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/sfaturi-pentru-filantropii-de-la-hollywood-7829735
7829735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.