Primavara la Belfast

Postat la 19 aprilie 2010 21 afişări

Dupa o vreme in care era celebru pentru conflictele dintre locuitori, Belfast se prezinta azi drept un oras capabil sa atraga vizitatorii cu o multime de frumuseti.

Belfast este locul unde s-a construit Titanicul, la santierul naval apartinand companiei Harland and Wolff, care se poate vizita si in ziua de azi. Desi de mult timp disparut, Titanicul a dat numele zonei unde se afla santierul, aleasa pentru un important proiect de modernizare.

Daca Titanic Quarter se modernizeaza, in Cathedral Quarter grandoarea arhitecturii vechilor cladiri este completata de atmosfera boema a numeroaselor galerii de arta, cafenele si restaurante, intr-o zona frecventata atat de cei cu pretentii, cat si de studenti. Iubitorii de muzica vor gasi o expozitie care prezinta istoria muzicii punk si rock din Irlanda de Nord gazduita de centrul muzical Oh Yeah, amenajat intr-o cladire ce servea candva drept depozit. Pe langa expozitie, sunt organizate si concerte ale tinerelor talente.

Primavara la Belfast inseamna si anotimpul festivalurilor, cu o oferta variind intre Festival of Fools (29 aprilie - 3 mai), unde diversi artisti comici coboara in strada pentru a binedispune spectatorii, Cathedral Quarter Arts Festival (29 aprilie - 9 mai) sau Belfast Film Festival (15-30 aprilie), unde se vor organiza peste 130 de proiectii de filme.

Calatorul curios isi poate rezerva un loc pentru un tur prin estul si vestul Belfastului, zone faimoase pentru picturile murale cu subiect politic ale regalistilor si ale republicanilor. Imortalizati in picturi murale sunt si George Best, celebrul fotbalist din partea locului, sau cunoscutul cantaret Van Morrison, a carui casa este deschisa vizitatorilor. Si Titanicul apare pe ziduri: recent a fost prezentat un colaj de douazeci de imagini murale unde este surprinsa nava, realizat de artistul local Ross Wilson.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belfast,
irlanda,
turism
/arta-si-societate/panorama/primavara-la-belfast-5916591
5916591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.