Pregătirea pentru viitor începe din fragedă pruncie. De la creşă chiar, consideră unii părinţi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 iulie 2021 86 afişări

Pregătirea pentru viitor începe din fragedă pruncie.  De la creşă chiar, consideră unii părinţi

Pregătirea pentru viitor începe din fragedă pruncie.  De la creşă chiar, consideră unii părinţi care cred că instituţia de acest tip aleasă este importantă pentru drumul în viaţă pe care şi-l doresc pentru copiii lor. Au apărut astfel consultanţi pentru alegerea creşei şi a grădiniţei, cel puţin la Londra, deoarece părinţii se tem ca nu cumva să le scadă şansele odraslelor de a merge la facultatea dorită de ei, cum ar fi Harvard, pentru a avea un CV frumos, dacă nu aleg ce trebuie. Consultanţii percep şi până la echivalentul a peste 400 de euro pe oră pentru asemenea servicii, scrie The Telegraph.

Unii părinţi au o idee mai vagă despre ce ar dori să facă în viaţă copilul lor, alţii au o idee foarte clară, de la studii la locul de muncă în care îl văd pe acesta, ca de exemplu, să studieze la Cambridge, după care să lucreze la Deutsche Bank. De aceea, nu sunt puţine cazurile în care apelează la un consultant când urmaşul de-abia s-a născut, ca să se asigure că ajunge pe lista pentru instituţia de învăţământ preşcolar potrivită, dat fiind că la Londra acestea au liste de aşteptare foarte lungi. O instituţie de acest tip bună, cred părinţii, îi oferă copilului un avantaj educaţional, acesta putând face faţă examenelor de la cele mai pretenţioase şcoli.

Dacă, pe de o parte, consultanţii îi ajută pe părinţi cu diverse lucruri, de la interviuri cu potenţiale bone la găsirea celei mai potrivite unităţi de învăţământ preşcolar, alţi specialişti din domeniul educaţiei susţin că e mai bine ca părinţii să nu-şi bată capul atât de tare cu alegerea unei creşe şi grădiniţe, ca să nu-i încarce prea mult pe copii şi să le lase timp să se joace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Creşa,
facultate,
parinti,
consultanti,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.