Poza zilei: aşa începe un drum printre nori

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 septembrie 2012 44 afişări

Una dintre cele mai cunoscute imagini folosite pentru exemplificarea atraţiilor turistice ale Chinei este cea a unui pod extrem de spectaculos, construit între două piscuri muntoase din lanţul muntos Huangshan (Muntele Galben), pe teritoriul provinciei Anhui din estul Chinei.

Construit la o altitudine de circa 1.300 m, podul Buxian (Fairyland Bridge) este menit să faciliteze trecerea turiştilor şi reprezintă unul dintre cele două puncte de pornire ale unui celebru traseu de circa patru ore prin Marele Canion Xihai, una dintre cele mai frumoase zone montane din lume. Traseul parcurge 9,6 km pe un drum suspendat de-a lungul stâncilor, accesibil exclusiv pe jos, cu trepte, tunele, poduri şi o viziune permanentă asupra prăpastiei de dedesubt şi asupra formaţiunilor stâncoase care se ridică deasupra norilor (de unde şi denumirea de Marea Norilor dată lanţului Huangshan).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza zilei,
China,
Huangshan,
pod,
Buxian,
Fairyland Bridge
/arta-si-societate/panorama/poza-zilei-asa-incepe-un-drum-printre-nori-10111124
10111124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.