Nu aruncaţi ţigările pe jos! Mucurile de ţigară, transformate în artă

Postat la 23 noiembrie 2020 55 afişări

Nu aruncaţi ţigările pe jos! Mucurile de ţigară, transformate în artă

Se poate atrage atenţia asupra unei probleme fie prin proteste, fie prin artă, a doua soluţie fiind aleasă de designerul indian Sachi Tungare. Aceasta, scrie Dezeen, a creat o colecţie de boluri şi vaze în diverse culori folosind ca material mucuri de ţigară, mai precis acetat de celuloză obţinut din filtrele acestora.

Colecţia cuprinde 10 articole, fiecare necesitând 300 de chiştoace adunate de către creatoarea sa. Intenţia sa, mărturiseşte Sachi Tungare, a fost să atragă atenţia asupra faptului că mucurile de ţigară sunt cel mai frecvent deşeu peste tot prin lume, unele studii arătând că anual se aruncă 4,5 de mii de miliarde de chiştoace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ecologie,
tigari,
arta,
designer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.