Noi tendinţe: jumătatea desperecheată

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 aprilie 2018 89 afişări

Pentru împrospătarea garderobei personale se recomandă adăugarea unor elemente noi după una sau mai multe şedinţe de cumpărături, pentru înviorarea ei sfatul e combinarea unor piese în moduri noi, iar pentru temerari există hainele care arată ca făcute din două jumătăţi de alte haine.

Noi tendinţe: jumătatea desperecheată

Articolele vestimentare care arată ca făcute din două jumătăţi disparate au apărut, scrie Financial Times, în iunie anul trecut, atunci când creatorul rus de modă Goşa Rubcinski a lansat în colaborare cu Burberry un trenci pe jumătate kaki, pe jumătate negru. Ideea le-a venit şi altor creatori, cum ar fi Donatella Versace, care a prezentat cămăşi bărbăteşti cu imprimeuri diferite pe fiecare jumătate pentru sezonul de primăvară/vară 2018 sau Demna Gvasalia (Balenciaga), care a introdus cămaşa-pulover, o cămaşă de spatele căreia e prins un pulover care se poate purta cu mânecile legate în faţă sau lăsate să atârne.

Tendinţa se păstrează şi în colecţiile de toamnă/iarnă 2018, casa Marni propunând cămăşi, fuste, rochii şi chiar pardesiuri şi paltoane confecţionate în stilul jumi-juma, atât la culori, imprimeuri, cât şi la materiale. Şi Gucci a inclus în colecţia sa pentru acelaşi sezon paltoane bărbăteşti pe jumătate uni, pe jumătate ecosez, spre exemplu, iar casa Sacai a lansat şi ea articole vestimentare jumi-juma prin materialele din care sunt confecţionate, culori sau modele.

De la articole vestimentare, afirmă experţii din domeniul retailului de modă, tendinţa se va extinde şi la încălţăminte, existând deja pantofi sport care arată ca şi cum ar fi fost confecţionaţi din două încălţări diferite ori încălţări desperecheate în privinţa culorii, printre deschizătorii de drumuri în materie numărându-se casa Celine.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.