Moş Crăciun, greu de găsit

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 decembrie 2021 38 afişări

Moş Crăciun, greu de găsit

Criza de personal care a afectat diverse domenii ale economiei SUA în ultima vreme a ajuns şi la Moş Crăciun, scrie Washington Post, acesta fiind greu de găsit de cei care au nevoie de el. Motivul nu îl reprezintă tariful mic oferit, deoarece un Moş Crăciun profesionist primeşte între câteva zeci şi câteva sute de dolari pe oră, în funcţie de experienţă, iar problema afectează nu atât mallurile care şi-au asigurat un astfel de personaj cu luni înainte de perioada sărbătorilor, ci pe cei care au nevoie de el pentru diverse evenimente.

Cum numărul de petreceri sau festivaluri de Crăciun a crescut aproape de normal anul acesta, Moşii Crăciun disponibili au fost rezervaţi de la începutul lunii noiembrie, ceea ce nu se întâmpla altădată, susţin firmele care se ocupă de intermedieri în domeniu. Motivul îl reprezintă scăderea numărului de persoane disponibile să joace rolul Moşului din cauza pandemiei, dat fiind că personajul tipic este în vârstă şi are burtă mai mică sau mai mare. Cei care îndeplinesc condiţiile se înscriu în categoriile vulnerabile la COVID-19, aşa că mulţi au preferat să se retragă temporar, ca să evite să lucreze cu copii nevaccinaţi, urmând a reveni când va trece pericolul. Alţii au rămas pe baricade, dar au acceptat mai puţine apariţii pentru a reduce riscul.

Ca atare, companiile care asigură Moşi Crăciun s-au văzut fie nevoite să refuze cereri, fie să se orienteze şi spre candidaţi mai tineri, fără experienţă, dar care ştiu cum să se poarte cu copiii. Pe lângă criza de Moşi Crăciun, sunt greu de găsit şi costume specifice pe care să le îmbrace voluntarii care vor să ajute la un eveniment, din cauza problemelor din lanţul de aprovizionare, astfel că, în unele cazuri, cei care caută costume au acceptat să plătească în plus pentru a se asigura că au articolul dorit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moş Craciun,
copii,
personaj,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.