Mergeti sa vedeti Marele Zid Vietnamez

Postat la 12 februarie 2011 34 afişări

Un nou traseu turistic ar putea deveni disponibil celor interesati, odata cu recenta descoperire a celui mai lung monument din Asia de Sud-Est, asa cum il numesc specialistii.

Monumentul este un zid de piatra si pamant lung de 127 de kilometri, scos la lumina zilei dupa cinci ani de sapaturi. Lucrarile au inceput dupa gasirea unei insemnari intr-un tratat de geografie din 1885 in care se mentiona un zid lung in provincia vietnameza Quang Ngai. Constructia zidului a fost inceputa in 1819 in timpul dinastiei Nguyen, iar localnicii il numesc afectuos "Marele Zid Vietnamez". Obiectivul a fost construit, se pare, in colaborare de populatiile Viet si Hrê, servind la demarcarea teritoriului si la reglementarea rutelor comerciale.

Autoritatile din Vietnam spera sa-l includa intr-un traseu turistic care sa cuprinda toata zona pe unde trece, marcata de forturi, piete si temple mai vechi decat zidul, precum si de peisaje naturale spectaculoase. Mai sunt de asemenea pe traseu temple si morminte antice, unele datand din anul 1.000 i.Hr.

Zona s-ar preta foarte bine, considera expertii, la un tip nou de turism, cel ecologico-istoric, atata vreme cat turistii pot merge in drumetii si interactiona cu comunitatile locale izolate.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/mergeti-sa-vedeti-marele-zid-vietnamez-7978859
7978859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.