Jungla urbana la inaltime

Postat la 21 aprilie 2009 33 afişări

O linie de tren urban dezafectata din New York, construita la inaltime in anii ‘30 si salvata de la demolare cateva decenii mai tarziu, se pregateste sa devina un punct de atractie pentru turistii si localnicii din New York.

 

istoriC: Linia de tren care se intinde de-a lungul Cartierului de Vest din Manhattan pana aproape de fluviul Hudson, construita pentru trenuri de marfa in anii ‘30, a fost dezafectata in anii ‘80 si propusa spre demolare de catre primarul Rudolph Giuliani in 1999. A fost salvata de un grup de initiativa, Friends of the High Line, ai carui fondatori constatasera ca locul s-a transformat intr-o veritabila jungla urbana.

 

PARC: La vara urmeaza sa fie inaugurata, in urma unei investitii de 170 de milioane de dolari, High Line Park, o pasarela la inaltime amenajata de arhitectul peisagist olandez Piet Oudolf si de firma newyorkeza de arhitectura Diller Scofidio Renfro. Vizitatorii vor putea ajunge in noul parc prin niste intrari de sticla, de unde vor fi transportati cu lifturi.

 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/jungla-urbana-la-inaltime-4230059
4230059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.