Întoarcerea tablourilor rătăcitoare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 ianuarie 2022 35 afişări

Întoarcerea tablourilor rătăcitoare

După ce le-a creat şi vândut cu aproape douăzeci de ani în urmă, unui artist i-a venit ideea de a-şi răscumpăra lucrările, scrie The Telegraph. Tablourile artistului Keith Coventry fac parte dintr-o serie intitulată „Echoes of Albany” inspirată de complexul rezidenţial din Londra amenajat la începutul secolului XIX şi în care au locuit de-a lungul timpului politicieni, scriitori sau artişti, iar acesta le-a găsit din întâmplare la o licitaţie la care se lichidau activele unei galerii de artă achiziţionate cândva de Christie’s şi închise ulterior.

Coventry a profitat de preţul mic al lucrărilor sale la licitaţia respectivă şi le-a achiziţionat pe toate cele şapte puse în vânzare la preţul de 1.000 de lire bucata, dar nu în ideea de a le creşte preţul la nivelul actual al creaţiilor sale (de circa 90.000 de lire), ci pentru a le adăuga tablourilor din serie păstrate de el şi a le dona unui muzeu. Artistul nu s-a hotărât încă la un muzeu, dar acesta va fi unul din Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.