Integramă contemporană. Jocul online al cuvintelor care a creat o adevărată isterie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 iunie 2022 64 afişări

Wordle este un joc de cuvinte bazat pe web creat şi dezvoltat de inginerul de software galez Josh Wardle şi deţinut şi publicat de The New York Times Company încă de la începutul anului.

Acesta a devenit o adevărată senzaţie a online-ului. Jucătorii au şase încercări de a ghici un cuvânt de cinci litere, cu feedback oferit pentru fiecare ghicire, primit sub forma plăcilor colorate care indică când literele se potrivesc sau ocupă poziţia corectă.

Mecanismul este aproape identic cu jocul Jotto din 1955 şi

cu seria de jocuri de televiziune Lingo. Wordle are o singură soluţie zilnică, toţi jucătorii, de oriunde s-ar afla ei, încercând să ghicească acelaşi cuvânt. Wardle a creat iniţial jocul pentru el însuşi şi partenerul său, făcându-l în cele din urmă public în octombrie 2021. Jocul a câştigat o mare popularitate în decembrie 2021, după ce Wardle a adăugat capacitatea jucătorilor de a-şi copia rezultatele zilnice ca pătrate emoji, care au fost distribuite pe scară largă pe Twitter.

Au fost create, de asemenea, multe clone şi variaţii ale jocului, precum şi versiuni în limbi în afară de engleză. Jocul a fost achiziţionat de The New York Times Company în ianuarie 2022 pentru o sumă nedezvăluită de şapte cifre, cu planuri de a-l păstra gratuit pentru toţi jucătorii; a fost mutat pe site-ul companiei în februarie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Josh Wardle,
integrame,
cuvinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.