Inelul lui Salvatore

Postat la 06 noiembrie 2007 1 afişăre

Bijuteriile unuia dintre cei mai cunoscuti mafioti americani vor fi scoase in curand la licitatie, dupa ce acesta a fost recent arestat, iar organizatorii se asteapta sa obtina sume considerabile din vanzarea lor.

Cele 24 de piese, printre care se numara un breloc si un inel masiv de aur si care au apartinut lui Salvatore Gravano (foto), au fost evaluate de catre un bijutier la suma de 100.000 de dolari, insa datorita fascinatiei publicului pentru stilul de viata mafiot, ilustrat de seriale precum „Clanul Soprano“ sau filme ca „Nasul“, organizatorii estimeaza ca se vor adjudeca la dublul acestei sume. Gravano, in varsta de 62 de ani, era unul dintre subcapii familiei Gambino din New York si a ramas in istorie drept mafiotul cu cel mai inalt rang care a tradat un nas, marturia lui contribuind la condamnarea capului mafiot John Gotti in 1991. Gravano a renuntat la programul de protectie a martorilor in care fusese inclus pentru a promova o carte despre cariera lui de mafiot si a revenit la indeletnicirile sale de altadata, ceea ce l-a dus iar la inchisoare. Veniturile obtinute din vanzarea bijuteriilor sale vor merge la un fond guvernamental destinat anchetelor din cazurile de santaj. Cea mai valoroasa bijuterie dintre cele ce i-au apartinut mafiotului este un inel barbatesc din aur cu un diamant de 2,5 carate, care ar valora in mod normal 15.000 de dolari, daca posesorul sau nu ar fi atat de celebru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bijuterii,
mafioti,
licitatie
/arta-si-societate/panorama/inelul-lui-salvatore-1027153
1027153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.