În top la bancomat

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 ianuarie 2023 149 afişări

În top la bancomat

Un grup de artişti americani specializaţi în trăsnăi de artă, MSCHF, a revenit recent în atenţia publicului cu o lucrare expusă într-o galerie de artă în timpul evenimentului Art Basel Miami. Lucrarea propusă a fost un bancomat funcţional, scrie Dezeen, care nu numai că făcea un clasament al sumelor din conturile utilizatorilor săi, ci îi şi fotografia pe aceştia, afişând apoi poza în dreptul informaţiilor financiare. Vestea despre ineditul aparat s-a răspândit, vizitatorii galeriei ţinând să se evidenţieze în clasament fie prin conturi goale, fie prin sume mari, pe poziţii fruntaşe aflându-se un cuplu care a revenit după ce şi-a mai adăugat

5 milioane de dolari în cont, ca să se mai fotografieze o dată. Pe lângă ideea de a face ceva amuzant, lucrarea MSCHF s-a dorit a fi şi o critică a rolului jucat de bani în lumea artei şi a designului, mizând pe impulsul persoanelor avute care vin să cumpere lucrări de artă de a-şi etala averea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
galerie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.